Apr 08

Prin presa locală a circulat intens informaţia că firma lui Victor Mihalachi, cunoscută ca Victor Construct SRL, a finanţat în alegeri atât PODL cât şi USL.
Da, Mihalachi a finanţat partidele, dar a făcut-o la vedere şi fără a avea ceva de ascuns. Suma de 170 mii lei, adică 1,7 miliarde lei vechi donată USL, faţă de numai 50 mii lei donată PDL ne arată clar că omul de afaceri a simţit dincotro va bate vântul viitoarei puteri şi s-a pus bine cu ea.
Nu este o noutate că oamenii de afaceri fac donaţii partidelor politice. Este singura lor cale de a avea acces la investiţiile pe banii publici. Nu că donează bani partidelor sunt de condamnat aceştia, ci cum o fac. Când donaţiile sunt cu acte legale, totul este OK. În toate statele oamenii de afaceri fac donaţii partidelor politice, oamenilor politici şi nu o fac decât în scopul de a obţine privilegii ulterioare.
De condamnat sunt acei oameni de afacere care au finanţat şi finanţează partidele pe ascuns. Îşi imaginează cineva că patronul abatorului de la Roma, Iulian Căzăcuţ, n-a finanţat la greu USL Botoşani? A făcut-o, dar nu într-un mod transparent, ceea ce ne sugerează că are ceva de ascuns.
Una dintre societăţile care a trăit şi trăieşte pe seama investiţiilor din banii publici este Tehnic Asist. Crede cineva că patronul Mirel Vlas n-a finanţat USL Botoşani? A făcut-o şi încă cu mulţi bani.
Să ne amintim de recenta declaraţie a liberalului Relu Fenechiu. Toate partidele primesc finanţări la negru. O parte din bani se duc pe materialele publicitare dar sunt şi bani care ajung direct în buzunarele politicienilor.
Când Mircea Geoană a pierdut alegerile la Preşedinţia României în anul 2009, în faţa lui Băsescu, şi apoi în PSD în faţa lui Victor Ponta, Geoană a fost acuzat că a lăsat PSD-ului o datorie de patru milioane de euro. S-a mai auzit ceva de această datorie după ce Guvernul Ponta a preluat puterea? Nu. Tăcere absolută. Nimeni nu ştie cum s-a stins datoria.
La Botoşani a avut loc Conferinţa municipală PSD. Cheltuielile de organizare, masa de protocol, nu le-a suportat Ovidiu Portariuc din banii săi. Chirpicii cu bani au venit de la firmele care au lucrări cu Primăria Botoşani. Ştie cineva câţi bani a dat Mihai Vrăjitoru pentru Conferinţa municipală a PSD sau câţi va mai da pentru Conferinţa judeţeană PSD? Noi nu vom şti. Ştie cel ce dă şi cei care primesc.
Repet, oamenii de afaceri sunt nevoiţi să procedeze astfel pentru a avea acces la lucrările pe banii publici. Mână pe mână se spală şi împreună  obrajii!
Problema este când finanţarea se face pe ascuns şi astfel se pun bazele unor licitaţii trucate şi apar actele de corupţie.
9.04.2013

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Ca să primeşti, trebuie să dai”

  1. 1. Ady Says:

    Domnule Rotundu nu va mai lasati intoxicat de informatii false!Nu a existat nicio masa de protocol la Conf.PSD iar chelt de organizare de aproximativ 1000 ron au fost asigurate din cotizatii de partid!

  2. 2. Luca Says:

    Se intampla si la case mai mari, in toate tarile oamenii politici se vand grupurilor ce au diverse interese in special economice.

  3. 3. CommunisTavarish Says:

    USL=Uite Sfarsitul Lumii sau Uniunea Sfarsitului Lumii

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia