May 12

Aseară, făcând trecerea în revistă a ce se mai întâmplă cu trotuarele şi străzile din Botoşani, am fost oprit de un cunoscut, intrigat că nu m-a văzut filmând la Popăuţi. Aşa este, sâmbătă şi duminică n-am fost la Popăuţi. Eram mult mai interesat de ce se întâmplă cu părintele Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă, aflat într-o situaţie critică. Se pare că n-am să mai pot realiza reportajul pe care mi l-am propus, părintele fiind grav bolnav.
La Popăuţi am filmat anul trecut. Nu s-a anunţat nimic deosebit pentru ediţia târgului din această primăvară, ca să fiu atras de realizarea unui nou reportaj. Apoi, ştiu atâtea lucruri din culisele acestui târg, încât, şi dacă n-ar fi fost nefericita situaţie cu părintele Iustin, tot n-aş fi călcat pe acolo.
De exemplu, ştiu cum s-a asigurat finanţarea, ştiu ce se ascunde în spatele acestor târguri organizate într-un loc unde de peste o sută de ani sălăşuieşte ştiinţa, pângărit acum de panarame politice. Am făcut un pact cu diavolul şi eu îmi respect angajamentele asumate. Însă totul are anumite limite, iar când aceste limite vor fi depăşite, voi avea libertatea de a scrie tot ce este de interes public.
Parafrazându-l pe Richelieu, mai exact epitaful său, dacă n-aş fi dus la Popăuţi trebuia să scriu mai mult de bine şi mai puţin de rău, ceea ce ar fi însemnat să fac mult rău şi puţin bine cititorilor Jurnalului iar mie un rău bine făcut şi un bine rău făcut.
Netrecând pe acolo, nici măcar pe post de gură cască, mă simt cu cugetul împăcat.
Dar cum am citit prin presa locală că inginerul cocoţat vicepreşedinte PNL, Ionică Nechifor, a ţinut o conferinţă de presă şi a anunţat că un grup mafiot încearcă să pună mâna pe Staţiunea Popăuţi şi  vreau să se ştie că Nechifor a rostit un adevăr parţial. El n-a nominalizat şi cine a constituit sau face parte din acest grup mafiot. Nici n-ar fi putut-o face, căci el este unul dintre lupii care păzesc oile karakul de la Staţiune şi toate bunurile imobile şi mobile.
Deocamdată îl informez pe acest inginer „diplomat” în condiţii speciale că SMS-ul de ameninţare pe care mi l-a trimis nu m-a speriat. Dacă n-am continuat ce am început, este pentru că am fost antrenat în alte activităţi care nu puteau fi amânate.
Îi promit că, în locul său, voi nominaliuza eu cine este gaşca de mafioţi care vrea să pună mâna npe averea ştiinţifică şi materială a Staţiunii Popăuţi şi cine conduce această gaşcă. Până atunci îl invit pe acest domn inginer în păscutul oilor pe terenul Staţiunii să mediteze la vorbele preşedintelui Băsescu despre premierul Victor Ponta când i-a spus „doctore” şi ce-a ieşit public după rostirea acestui cuvânt. Eu am scris doar „diplomat”.
Îţi vine rândul mintenaş, tizule!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Îţi vine rândul mintenaş, tizule!”

  1. 1. mama tombo Says:

    Aha , asta e nu ai ce-i face.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia