May 13

Economistul Gheorghe Damian, considerat marele specialist al judeţului în manageriatul spitalelor, a ajuns în fruntea Spitalului judeţean „Mavromati” pe căile cunoscute ale politicii de partid.
Cât de competent este, ne-a convins cu datoriile pe care Spitalul le-a înregistrat de când el a preluat destinele financiare ale unităţii. Dar nu despre datoriile Spitalului vreau să comentez ci despre ultimele măsuri dispuse de acesta. Fără a fi medic şi fără a avea pusă vreo semnătură pe vreun jurământ profesional aşa cum au medicii, Damian şi-a permis să-i cheme la ordin pe şefii de secţie din spital şi să le impună reguli de internare şi tratament. Culmea., fără vreo intervenţie din partea directorului de îngrijiri medicale care este medic de profesie.
Cică pentru a se încadra în suma alocată de CAS, în baza unui contract de prestaţii medicale incompetent întocmit, Damian a cerut şefilor de secţie să facă internări de-o zi, că-i mai ieftin. Aşa este, îi mai ieftin, dar cu sănătatea bolnavului, cu îngrijirile medicale care se impun a fi acordate, dar timpul necesar unor analize complete în răspunderea cui rămân? Că Damian n-are nicio responsabilitate, el n-a transmis aceste indicaţii sub semnătură.
De vreme ce impune medicilor reguli absurde, care pot duce la moartea unor pacienţi trataţi cu superficialitate sau netrataţi pentru că s-au epuizat banii alocaţi secţiei de priceperea managerială a lui Damian trebuie căutată cu lumânarea lui Diogene.
Modul în care Damian a repartizat banii pe secţii n-are la bază nici un fundament medical. Pur şi simplu aşa i-a trecut lui prin minte şi pix să scrie în dreptul fiecărei secţii medicale o anumită sumă.
Dacă România ar fi Guvernată de puterea legii iar Justiţia ar fi cu adevărat independentă de politic, după cele spuse în şedinţa de ieri cu şefii de secţii medicale, managerul Gheorghe Damian ar fi trebuit arestat imediat. Omul este un pericol public pentru vieţile pacienţilor. El pune pe primul plan cifra alocată şi nu sănătatea omului venit la spital cu speranţa că se va face sănătos.
Noroc că la Spitalul judeţean şefii de secţie sunt medici cu experienţă şi n-au a lua seama la cifrele ieşite din pixul lui Damian, ei având grijă de pacienţi cu toată responsabilitatea profesională
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, să facă bine si să-i scape pe cei care bat la poarta spitalului de spectrul morţii ieşit la iveală din biroul managerului Damian. Suferinţele umane generate de boli cunoscute sau necunoscute nu se pot planifica. Ele se tratează atunci când apar şi nu când le planifică Damian în gaza hârţoagelor sale din birou.
Cred că şefii de secţie ar trebui să-i creară scris lui Damian şi directorului de îngrijiri medicale Ioan Asaftei ceea ce le-a transmis în şedinţă, pentru a putea fi tras la răspundere în caz de decesul unui pacient pentru că n-a putut fi internat că se depăşea plafonul alocat de Damian.
Să fie Damian exponentul politicii de sănătate promovată de Guvernul nUSL? Dacă avem în vedere declaraţiile trăsnite din ultima perioadă a marelui demagog ajuns ministru liberal, Eugen Nicoloaescu, Damian se încadrează perfect cu gândirea sa în tiparele reformei medicale elaborată de marele strateg specializat în programe de verificare a sănătăţii întregului popor care se deplasează în cortegii tot mai dese spre cimitire.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Cu lumânarea lui Diogene prin Spitalul judeţean”

  1. 1. lus Says:

    Matale domn Rotundu, care te pretinzi documentat inca n-ai aflat ca in Spitalul juddetean Directorul medical conduce activitatea medicala, se numeste Dr.Gina Puflea, medic de profesie, directorul de ingrijiri Ioan Asaftei este un asistent care coordoneaza activitatea personalului mediu sanitar si personalului auxiliar sanitar…asa ca matale daca n-ai aflat inca atata lucru e greu sa fii credibil indiferent ce debitezi…o zi buna!

  2. 2. ASISTENT Says:

    ERA VORBA, ACUM CATAVA VREME CA VA REDUCE PERSONALUL TESA; DAR SE PARE CA S-A RAZGANDIT- SA DAM IN PACIENT! – CA SI ASA E BOLNAV!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia