May 27

Aseară am primit un telefon prin care eram atenţionat că astăzi, la societatea Eltrans, are loc examenul pentru funcţia de manager şi că întreg concursul este regizat în favoarea unui anume Paul Schmit, inginer la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani.
La examen s-a înscris şi actualul director Victor Ivănescu, cel care a reuşit să scoată societatea din pierderi şi s-o aducă pe profit. Faptul că societatea are o situaţie financiară bună o face să fie râvnită de mulţi aspiranţi la funcţia de manager.
La începutul anului, primarul Ovidiu Portariuc a încercat să-l schimbe pe Ivănescu, dar n-a reuşit. Angajaţii s-au revoltat, s-a revoltat şi presa locală când a aflat că primarul îl voia din nou director pe Ioan Comariţa, cel care cu ani în urmă a nenorocit societatea, fiind adusă în prag de faliment.
Şi societatea Urban Serv mergea bine financiar dar primarul Portariuc a ţinut să-l schimbe pe directorul Gheorghe Pricope iar acum societatea are tot mai multe probleme, Astă iarnă a lăsat oraşul. Sub zăpadă, acum, în primăvară a intrat în conflict cu vânzătorii din piaţă şi tot aşa.
Este de observat că primarul Portariuc schimbă managerii care au demonstrat competenţă şi-i pune pe cei care au devalizat societatea în cauză sau aduce persoane noi, străine de activitate.
N-am auzit de acest domn inginer Schmit. Dacă este inginer de drumuri şi poduri, n-are ce căuta la Eltrans. Tramvaiul merge pe şină nu prin gropile din asfaltul drumurilor din judeţ.
Probabil că primarul Portariuc vrea să pună la Eltrans un social-democrat. Să-l pună, dacă este capabil şi are o mapă profesională care-l recomandă. Ce-l recomandă pe inginerul Schimt? Poate doar carnetul de membru PSD.
Este greu de crezut că actualul manager Victor Ivănescu poate fi învins în examen de un inginer necunoscut. Dar dacă se va întâmpla, înseamnă că autorul telefonului de aseară a ştiut exact ce se va întâmpla la examenul de azi, adică Ivănescu va trebui schimbat cu orice preţ.
Aşa este la noi! Când ceva merge bine, se va găsi întotdeauna cineva să-l facă să meargă prost. De această dată acel cineva pare a fi primarul Ovidiu Portariuc. Pare, s-ar putea să nu fie!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Va fi un concurs măsluit?”

  1. 1. Luca Says:

    Nimic nou sub soare, bineinteles ca o sa castige “cel mai bun”

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia