May 28

Spuneam în comentariul meu de ieri că la Eltrans va fi organizată o mascaradă de concurs pentru postul de manager, concursuri cu care ne-a obişnuit fiecare partid ajuns la putere. Am mai spus-o, decât să organizeze un concurs trucat, mult mai cinstit şi corect ar fi faţă de noi ca la schimbarea puterii politice, la societăţile de stat sau subordonate autorităţilor locale directorul să fie numit prin decizia forului superior.
Primisem luni seară un telefon prin care eram avertizat că examenul stabilit pentru marţi, în urma căruia să fie desemnat managerul societăţii Eltrans, este unul formal deoarece primarul Portariuc, în dubla sa calitate de primar şi preşedinte executiv al PSD ca viitorul manager să fie Paul Schmit (Şmit), un social-democrat ce activează ca inginer în cadrul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani.
La concurs urma să participe Victor Ivănescu, managerul în scaun, şi desemnatul PSD-ului, acest Paul Şmit. Tot ieri urma să se desfăşoare şi concursul pentru funcţia de director adj, funcţie nou creată dintr-un interes pur politic. Pentru această funcţie fusese înscris Victor Ivănescu şi social-democratul Ioan Comariţa, cel care a mai adus odată activitatea societăţii Eltrans în prag de faliment.
Ieri, cineva a schimbat tactica celor două concursuri. Mai întâi a fost organizat cel pentru director adj. şi a fost desemnat câştigător Victor Ivănescu. Cu portofoliul de director adj. în buzunar., Ivănescu nu s-a mai prezentat la concursul de manager, Şmit câştigând prin neprezentarea adversarului.
Este limpede că înainte de aceste examene s-au purtat negocieri şi că lui Ivănescu i s-a oferit funcţia de director adj, funcţie nou creată, numai să stea captă ca Şmit să-l sară şi  ia examenul de manager.
Oricum, Ivănescu ar fi pierdut examenul pentru funcţia de manager, de vreme ce Şmit avea mandat de la Portariuc, adică de la PSD. Ivănescu a fost băiat deştept, a înţeles situaţia şi a ieşit în câştig. Astfel, cei din USL au reuşit să împace varza cu capra.
Cel sacrificat a fost lupul Ioan Comariţa. Încă nu se organizase examenul şi Comariţa ameninţa salariaţii că-i dă afară, că face el ordine cu ei. N-a fost să fie iar acum a ajuns de râsul curcilor. Pentru social-democratul Comariţa a început sfârşitul, cu menţiunea că încă n-a primit ce merită.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia