Aug 29

Roboţii care activează în cadrul Fiscului pe post de inspectori fiscalii şi care transpiră de dimineaţa până seara să adune cu japca bani pentru Guvernul Ponta l-au pus la pământ şi pe ultimul crâşmar autentic.
Viorel Saucă a fost mulţi ani responsabil la restaurantul Mioriţa, imediat ce acesta a fost construit. După 1990 s-a învârtit cu Dinu Secrieru, la acea vreme „senator al României” cum îi plăcea să se recomande şi a cumpărat restaurantul Mioriţa. În mijlocul învârtelii s-a aflat şi Georgică Mocanu, fost administrator al Comaliment şi apoi patron al restaurantului Rapsodia.
După ce Saucă a preluat Mioriţa, Secrieru îşi mutase sediul PNL în separeul acestuia. Se mânca, se bea iar ca plată Secrieru semna pe dosul notei de plată pentru a confirma consumaţia care se contabiliza la… Sf. Aşteaptă.
Apoi Saucă a început să-şi dea seama că prosperitatea sa se duce pe politică şi a făcut ce a făcut de l-a eliminat pe Secrieru din acţionariatul societăţii. Din acel moment a început să se dezvolte, să mai ridice un etaj peste cel vechi şi să mai ridice o sală de consumaţie alături de vechea clădire.
Numai că, în timp ce Saucă se dezvolta cu credite de bancă, Centrul istoric al Botoşanilor se prăbuşea economic iar ţiganii puneau stăpânire peste el.
Vânzările au scăzut, impozitele şi taxele impuse de Ministerul Finanţelor au crescut, s-au adăugat taxe noi precum cea pe scaun iar clienţii s-au rărit până la dispariţie.
În disperare că datoriile creşteau iar vânzările scădeau, Saucă a încercat fel de fel de soluţii. Experienţa sa de vechi crâşmar nu l-a ajutat însă. Iar ca totul să fie în stil românesc, i-a mai venit pe cap şi Fiscul care l-a luat la purecat cu nunţile. Cică n-a raportat nunţile organizate dar s-au aşezat roboţii Fiscului comozi pe scaun şi i-au calculat venituri la venituri, dobânzi la dobânzi până ce i-au pus lui Saucă societatea pe chituci. N-a contat faptul că nici dracul nu ar fi angajat vreo nuntă aici, în fieful ţiganilor. Savis Com, cum şi-a botezat Saucă societatea a intrat în insolvenţă.
Aşadar, după Costel Alboiu, alt crâşmar veteran al Botoşanilor, care a clacat la Podul de Piatră, iată că şi ultimul mohican crâşmar părăseşte breasla într-un mod nu tocmai onorabil, şi nu din cauza lui ci în poziţie de victimă a rapacităţii Fiscului. Păcat de un astfel de sfârşit de carieră într-o meserie care a produs multe plăceri şi satisfacţii distractive generaţiilor de botoşăneni!

written by Ioan Rotundu


One Response to “A fost răpus şi ultimul crâşmar autentic”

  1. 1. Secrieru Sinziana Says:

    Domnule Rotundu, sunt putin mirata de ce citesc aici.Din cate stiu eu,dumneavoastra ati fost unul dintre “prietenii” tatalui meu, cu care isi petrecea timpul la Miorita, dar sincer ma indoiesc sa fi auzit sau vazut undeva ca tatal meu a fost actionar acolo.Va rog nu mai raspanditi informatii false, pe care nu le puteti confirma cu vreun inscris.Dumneavoastra ati platit vreodata vreo nota de plata?Cu siguranta NU!Ati scris acest articol in ideea ca Dinu Secrieru nu va mai poate da o replica? Ei, aflati ca mai exista un urmas si sincer, nu va permit sa-i patati onoarea cu informatii false.Si inca ceva: nu cred ca tatal meu v-a impus vreodata sa-i spuneti “Domnule Senator”!Daca i-ati spus asa, inseamna ca impunea respect, sau…frica!Cine stie?Si stiti ceva?Dinu Secrieru chiar a fost un senator al Romaniei.
    Va scriu acest comentariu in speranta ca in urmatoarele articole vor fi analizate persoane care mai sunt in viata si cu care va puteti rafui!
    Cu respect, Sinziana Secrieru, fiica defunctului si ex-senatorului Dinu Secrieru!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia