Sep 09

Sunt multe şi diverse solicitările pe care le primesc pentru a filma reportaje pentru emisiunea Lumea lu’ Rotundu. Unele cerinţe sunt trăsnite, altele îţi trezesc sentimente de milă faţă de necazurile dezvăluite însă cele mai multe vizează neînţelegeri între cetăţeni şi autorităţile statului.
Recent am primit la redacţia Jurnalului o scrisoare din Botoşani prin care sunt solicitat să investighez cazul juristului Chireac Marcu din cadrul P0rimăriei Botoşani. În scrisoare se spune că omul ar fi directorul Direcţiei juridice din primărie.
A fost cândva şeful Oficiului juridic dar nu mai este. Marcu a fost considerat un jurist de excepţie numai că din cauza băuturii s-a descalificat profesional.
Dar să prezint acuzaţiile care i le aduc vecinii din strada Ion Luca Caragiale. Oamenii spun că Marcu se îmbată şi vine la nr. 16, unde locuieşte soacra sa pe numele de Ana Ghenciu, în vârstă ne 75 de ani, pe care o bate şi o terorizează în felş şi chip.
Vecinii soacrei au anunţat în mai multe rânduri Jandarmeria şi Poliţia care s-au deplasat la faţa locului dar pe Marcu tot nu l-au liniştit. Acum îl ştiu cine este şi nu mai răspund la apelul vecinilor.
Chireac Marcu este văzut frecvent pe Pietonalul Transilvaniei. Aici sunt cinci crâşme pe o rază de numai 50 m. Bea, se îmbată, şi strigă „Hai Steaua!” sau îl imită pe Gigi Becali. Nimeni nu ştie când mai lucrează în Primărie de vreme ce de dimineaţă până spre după amiază este nelipit de pe Pietonalul Transilvaniei.
L-am contactat pe fostul primar Cătălin Flutur, pentru că pe vremea sa acest Marcu, în calitate de jurist, a bătut mai mulţi cetăţeni chiar în incinta clădirii Primăriei. La un bărbat chiar i-a rupt degettul cel mare.
Flutur mi-a spus că într-adevăr Marcu este un foarte bun jurist dar că din cauza băuturii la- trecut pe pot de funcţionar public. L-a trimis de mai multe ori în faţa Comisiei de disciplină dar comisia n-a aprobat sancţiunile propuse. Fostul primar a recunoscut că funcţionarii publici beneficiază de o lege extrem de favorabilă lor şi că un primar nu poate desface contractul de muncă unui funcţionar, orice abateri grave ar comite, dacă sancţiunea propusă nu este validată de Comisia lor de disciplină.
Practic, spunea Flutur, funcţionarii publici sunt un fel de stat în stat şi nu se pot lua măsuri împotriva lor dacă acea Comisie de disciplină nu aprobă sancţiunile propuse de către şefii ierarhici.
Chiar şi premierul Ponta spunea întruna din zile la televizor că trebuie modificată Legea funcţionarilor publici pentru că nu se pot lua nici un fel de măsuri contra lor. Ce n-a spus Ponta este faptul că Legea a fost propusă şi adoptată sub Guvernul Năstase, când liderii de sindicat erau pe cai mari şi făceau legea în ţară alături de premierul Năstase.
Problema juristului Marcu este acum în mapa de lucru a primarului Portariuc. Poate că noul primar va avea succes mai mult decât fostul Flutur şi va scăpa instituţia Primăriei de un aşa funcţionar.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Juristul care-şi terorizează soacra”

  1. 1. o fosta colega Says:

    Tot ce ati scris este adevarat, dar prea putin. Intr-un an cand domnul acesta cel mai mare jurist- functiona ca si sef al Oficiului juridic toti consilierii juridici din birou si-au dat demisia fiindca nu mai suportau betiile si jignirile aduse de el.

  2. 2. dada Says:

    Acum ce mai spune seful sau Sorin Curca? Ca el mereu la tinut in brate si l-a leganat scotandu-l din toate prostiile. Sa mergeti si sa-l intrebati cum l-a pastrat 10 ani in serviciul sau.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia