Sep 10

Zvonurile care circulă prin Botoşani în ultima vreme cum că omul de afaceri Victor Mihalachi va relansa postul SOMAX TV nu sunt simple zvonuri ci realităţi. De când a cumpărat licenţa postului SOMACX TV de la Şotropa, Victor Mihalachi a avut mai multe încercări de a reanima acest post ce s-a bucurat de largă popularitate în rândul botoşănenilor şi care încă este prezent în memoria acestora.
După ce a ratat amenajarea studioului în spaţiile de la Tratoria, Mihalachi a reluat demersul de emitere prin a angaja un spaţiu la Casa sindicatelor, spaţiu în care a funcţionat Rapsodia Tv a medicului Gabriel Oprişanu. Pentru că negocierile cu directorul Casei Valentin Rău au eşuat, Mihalachi a decis să amenajeze studioul într-un spaţiu propriu al firmei sale Victor Construct, spaţiu cumpărat în imediata vecinătate a sediului său de firmă şi în care, pe vremuri, a funcţionat o croitorie militară.
Într-un termen extrem de scurt, studioul a prins contur iar lucrările pe partea de construcţie sunt aproape finalizate. În paralel Mihalachi l-a angajat pe cunoscutul specialist în aparatură de televiziune şi sunetist de valoare Mircea Brehuescu, căruia i-a încredinţat sarcina de a comanda aparatura necesară.
Cu amenajările studioului (platoul de unde se va emite are o suprafaţă de aproape 200 mp) şi aparatura ce a fost deja comandată Mihalachi va investi aproape 100 mii euro. Toată aparatura comandată este una performantă şi de ultimă generaţie, ceea ce va asigura o calitate deosebită a imaginii şi sunetului, condiţii de importanţă capitală pentru orice post de televiziune.
Se ştie că directorul postului va fi Sorin Bradu, un alt om de presă scrisă şi televiziune cu o respectabilă experienţă în domeniu iar pentru funcţia de redactor şef se vehiculează numele jurnalistului Sergiu Bălăşcău.
Postul nu va avea program de ştiri dar principalele evenimente ale zilei vor fi rulate pe banda de jos a ecranului. În schimb se anunţă un program care va cuprinde dezbateri gen toc-show pe teme politice, economice, culturale, sportive, religioase. Se pare că va fi şi o emisiune cu dedicaţii muzicale. Încă nu se cunoaşte care va fi programul complet dar este cert că acest program va avea emisiuni originale, deosebite de celelalte două posturi locale.
Să trecem în curtea Tele’M. Acţionariatul asupra acestui post s-a modificat, un pachet important de acţiuni fiind cumpărat de către ex-senatorul şi avocatul Dan Humelniciu. Deşi cunoscut lider al PDL, Humelnicu şi-a exprimat dorinţa ca postul să păstreze o politică redacţională echidistantă politic, adică fiecare formaţiune politică să fie tratată în mod egal.
Grila de toamnă a postului Tele’M nu anunţă modificări semnificative dar în schema realizatorilor de emisiuni au apărut două nume noi: Adrian Şorodoc şi Dorin Bejenaru. Ultimul, jurnalist de forţă şi un bun cunoscător al mediului politic botoşănean va da un plus de valoare dezbaterilor politice.
Probleme mari răzbat în public dinspre Rapsodia Tv. Se pare că medicul Gabriel Oprişanu n-are nicidecum succes în afaceri. Toate iniţiativele sale de până acum au eşuat lamentabil, fie ele politice sau de natură economică.
După ce a părăsit studioul din Cătămărăşti, lăsând în urma sa nişte socoteli neclarificate cu patronii de la City Net, proprietarii spaţiului, s-a instalat în Casa sindicatelor. Rău platnic fiind, Valentin Rău n-a acceptat să fie „tradus” şi a pus piciorul în prag. Oprişanu şi-a mutat catrafusele în vila lui Liviu Rădăşanu de pe strada Mihail Kogălniceanu.
Numai că şi aici datoriile au apărut repede aşa că o primă surpriză neplăcură a fost că i s-a tăiat alimentarea cu gaz. Se aude că are probleme şi cu alimentarea cu energie electrică. Deocamdată se spune că i-a anunţat pe cei patru colaboratori ai săi că nu le va plăti prestaţia muncii până ce nu va achita datoriile. Grele zile pentru cei care mai au curajul să colaboreze cu el. Mircea Brehuescu a plecat fără a mai primi ultimul salariu dar a fost bucuros să scape de colaborarea cu Oprişanu, care are un stil ciudat de a vedea colaborările cu cei din media şi nu numai.
Ultimul zvon legat de Rapsodia Tv este că Oprişanu ar vrea să vândă studioul pe suma de 100 mii euro. N-a găsit client, aşa că ar fi dispus să-l vândă şi cu 60 mii euro. Numai că aparatura sa este una depăşită şi cu multe incompatibilităţi în funcţionare. Cu 60 mii euro cumperi aparatură nouă şi de ultimă generaţie aşa cum a procedat şi Victor Mihalachi.
Una peste alta, după ce va intra în emisie, postuil SOMAX TV va deveni un serios concurent al Tele’M. Această concurenţă va conduce la creşterea calităţii emisiunilor iar de câştigat vor avea de câştigat botoşănenii.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia