Sep 15

Bucureştenii care nu suportă oboseala zilnică a muncii, cei pensionari, cei cu ajutoare sociale şi şomerii în majoritate tineret  de vreo două săptămâni protestează prin principalele pieţe bucureştene.
Unii protestează pentru Roşia Montana dar fără să ştie unde se află această localitate şi cât adevăr este în ce se spune despre ea. De exemplu, mulţi invocă galeriile de exploatare a aurului din perioada romană dar dacă-i întrebi câţi turişti români sau străini le vizitează anual habar n-au. Le spun eu  pe această cale, care am fost acolo în două rânduri, că numărul lor nu trece de-o sută.
Alt grup, mai mult babe scofâlcite dar boite strident protestează pentru a salva, chipurile, de la eutanasiere câinii maidanezi pe care-i consideră fiinţe aproape sfinte precum indienii vaca.
Oamenii şi copiii de până acum care şi-au sfârşit viaţa în clipe groaznice, fiind sfâşiaţi de colţii acestor câinii nu valorează nimic în faţa lor. Chipurile, cuprinşi de o adâncă remuşcare faţă de aceste fiinţe neajutorate şi care nu de puţine ori îşi dau viaţa pentru a-şi apăra stăpânul, aceşti protestatari vor ca maidanezii, pe jumătate sălbăticiţi, să fie îngrijiţi şi nu eutanasiaţi.
Am, văzut câte un boşorog, o babă ştirbă sau un tânăr ca subţirel la intelect cerând întreţinerea câinilor în padocuri. Dar pe banii cui se vor întreţine aceşti câini? Pe banii noştri bineînţeles! Nu avem suficiente grădiniţe, avem şcoli care se dărâmă peste elevi, nu avem medicamente şi materiale sanitare în spitale şi o mână de pierde vară vor să cheltuim milioane de lei, la nivel de ţară sute de milioane, pe întreţinerea câinilor vagabonzi.
Dar altceva vreau să punctez în comentariul de faţă. În timp ce televiziunile sunt ocupate cu protestatarii, în tot acest timp Guvernul Ponta bagă adânc mâna în buzunarul nostru. Protestatarii din Bucureşti nu vor ieşi la primăvară la câmp să bage sămânţa în pământ aşa cum fac ţăranii. Dar ţăranii, la primăvară nu vor mai avea banii necesari pentru că-i strânge acum cu japca Guvernul Ponta încasând impozitele pe roadele agricole ale ţăranilor, impozite introduse pentru prima oară în perioada postdecembristă, impozite inexistente în comunism.
Aceste probleme s-ar cere dezbătute pe la televiziuni şi nu problema Roţşia sau a maidaneztilor, probleme care sunt şi trebuie rezolvate pe calea legii şi nu a protestelor de stradă.
De la 1 ianuari2 3014 vor intra în vigoare noi impozite pe venit atât pentru persoanele fizice cât şi pentru companiile mici. Sunt impozite grezu de suportat dar televiziunile nu atacă public problema. Pentru ele drama ţăranilor şi a celor care mai au curajul să muncească îb România nu prezintă interes. Ar ieşi rating şi din aceste probleme dacă ar fi moderatori capabili să înţeleagă fenomenul şi să-i invite   pe cei care au votat aceste legi să se explice de ce au făcut-o.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia