Sep 16

În timp ce românii care ies în stradă s-au înmulţit şi încep să treacă de la protestele legate de Roşia Montana şi soarta maidanezilor la revendicări politice, preşedintele Băsescu şi premierul Ponta se scuipă reciproc cu ajutorul televizorului.
Aseară, preşedintele Băsescu a ieşit la tribuna sa de la Cotroceni şi l-a tocat pe premierul Ponta precum tărăncile frunza de nalbă pentru răţuştele abia ieşite din ou. Din laş, mincinos şi şmecher de doi bani nu l-a slăbit.
A urmat replica premierului, care s-a dus glonţ la B1 Tv, post considerat fieful lui Băsescu şi al PDL, de unde i-a anunţat pe români că în munca sa de prim-ministru este grav sabotat de preşedintele Băsescu care este un duşman al românilor.
Putem constata cu satisfacţie că Ponta a evoluat în limbaj. Dacă Ceauşescu îşi declara adversarii „duşmanii poporului”, Ponta îi declară „duşmanii românilor”.
Iată cum ţara se duce de râpă iar conducătorii ei oferă poporului pâine şi circ din belşug. Dacă cei doi s-au beştelit la televizor, firesc ar fi să urmeze şi reacţia străzii.
Cum nu suntem în Franţa sau Germania, unde cetăţenii ar fi ieşit cu toţii în stradă şi i-ar fi măturat pe cei doi şi odată cu ei întreaga clasă politică ticăloşită, noi stăm şi privim la televizor. Suntem români şi preferăm pâinea şi circul în dauna siguranţei viitorului nostru şi al copiilor pe care-i creştem tot mai greu şi mai prost educaţi.
Puţini ştiu că în spatele acestui circ stau alte realităţi. Săptămâna trecută între Ponta şi Antonescu a avut loc o discuţie foarte dură. Antonescu i-a cerut lui Ponta să-i spună dacă a primit ceva bani de la societatea Gold Corporation. Ponta a negat vehement. Numai că Antonescu avea nişte informaţii şi l-a întrebat dacă partidul, adică PSD, a primit ceva. Ponta i-a răspuns că nu se ocupă de finanţele partidului.
Întors la sediul PNL, Antonescu era hotărât să rupă alianţa cu PSD. N-au fost de acord cei din conducere şi miniştrii care au motivat că nu este momentul oportun pentru a se desface Alianţa USL. Am reprodus în sinteză această discuţie pentru că aşa mi-a fost relatată de cineva care a fost de faţă la întâlnirea lui Crin Antonescu cu conducerea PNL după ce a avut întâlnirea neoficială cu Ponta.
Preşedintele Băsescu are şi el informaţii că PSD ar fi primit bani de la Gold Corporation. El se joacă cu Ponta ca pisica cu şoarecele. Interesant este să vedem momentul când Băsescu se va hotărî să-l înşface pe Ponta, adică să se plictisească de-a joaca pisicii cu şoarecele şi să-l compromită definitiv şi fără putinţă de scăpare.
Aseară preşedintele Băsescu s-a prezentat la conferinţa de presă sigur pe el şi fără teama unei noi suspendări. Semn că are nişte garanţii din partea PNL că nu va mai susţine suspendarea lui. Dacă este aşa, avem şi un prim semn concret că se lucrează intens la unificarea dreptei şi că PNL se pregăteşte să se despartă de PSD. Un punct crucial în unificarea dreptei va fi cunoscut după ce judecătorii se vor pronunţa în dosarul ICA a lui Dan Voiculescu.
După această pronunţare vom şti dacă Voiculescu mai joacă vreun rol politic în PNL sau a fost abandonat.
Până când va avea loc ruperea Alianţei, românii se vor distra copios privind la televizor joaca dintre motănelul Băsescu şi şoricelul Ponta. Costul distracţiei îl vom plăti prin majorările de preţ care vor urma precum şi noile impozite ce ne aşteaptă de la 1 ianuarie 2014.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia