Oct 10

Dezbaterea de aseară de pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Dialog deschis l-a avut ca invitat pe fostul viceprimar de Botoşani, democrat-liberalul Florin Ghiorghiţă. Discuţiile au fost extrem de virulente la adresa primarului Ovidiu Portariuc, Ghiorghiţă făcând dezvăluiri extrem de acuzatoare la adresa primarului.
Potrivit celor declarate, Ghiorghiţă susţine că a depus o plângere penală împotriva primarului pentru că nu a justificat, la cererea consilierilor locali din opoziţie, de ce a fost nevoie ca organizarea Festivalului verii să fie dată unei firme bucureştene care a strâns din sponsorizări sume impresionante de bani fără a se şti cum au fost cheltuite. Mai mult, Primăria Botoşani a decontat din bugetul propriu o serie de cheltuieli care se cuveneau a fi suportate de firma organizatoare.
Ghiorghiţă crede că prin această firmă s-a spălat o sumă mare de bani, totul cu ştiinţa primarului Portariuc pe care-l suspectează că ar fi primit o şpagă importantă de cel puţin 50 mii euro.
La întrebarea mea dacă primarul este cu adevărat înconjurat de o grupare mafiotă, Ghiorghiţă a răspuns afirmativ şi a dat exemplu faptul că o consilieră personală a acestuia este concubina unui mafiot cunoscut în Botoşani, iar mafiotul are oricând deschisă uşa la primar.
Ghiorghiţă l-a mai acuzat pe Portariuc că a politizat activitatea Asociaţiei Zonei Metropolitane şi, profitând de o majoritate social-democrată numeşte în funcţii de conducere protejaţi ai săi. A exemplificat cazul numirii directorului Cătălin Olaru, căruia i-a făcut un salariu de 38.00 lei, deşi acesta nu are niciun merit profesional propriu şi nici n-are capacitatea de a gestiona viitoarea activitate a Zonei Metropolitane.
A mai spus Ghiorghiţă că primarul Portariuc profită de majoritatea USL care domină Consiliul Local Municipal şi supune spre aprobare multe proiecte de hotărâri care ascund în spatele lor grave ilegalităţi. Când cei din opoziţie descoperă aranjamentul pus la cale, primarul retrage imediat proiectul de pe ordinea de zi.
Din dezbatere a mai reieşit faptul că primarul este condus din umbră de social-democratul Mihai Tincu care nu urmăreşte decât interesul său personal şi profită de neştiinţa primarului, manevrându-l după cum îi este interesul.
Cum spuneam, dezbaterea televizată de aseară a evidenţiat multe acţiuni ale primarului Portariuc care conduc la concluzia că acesta a încălcat legea cu bună ştiinţă.
Reamintesc aici acea licitaţie de la Modern Calor, trucată într-un mod mizerabil, în urma căreia Primăria Botoşani a fost prejudiciată cu suma de peste un miliard lei vechi. Şi în acest sens s-a depus o plângere penală împotriva primarului Portariuc.
Dacă lucrurile stau aşa cum le-a prezentat Florin Ghiorghiţă, atunci chiar că primarul Ovidiu Portariuc poate avea coşmaruri la orice zăngănit de metal prin preajma sa.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia