Oct 13

Sâmbătă, plin de aroganţă şi cu zâmbetul său parşiv premierul Victor Ponta şi-a făcut prezenţa la Botoşani. A venit ca să ne mai toarne ceva gogoşi, că cele turnate în vară s-au cam răsuflat. Iar slugoii botoşăneni au stat umili în faţa ifoselor de fudul, după unii prost destul, ale premierului.
Precum şi în vremurile lui Ceauşescu, şi de această dată poliţiştii, pe post de miliţieni, s-au înghesuit plini de zel să apere conducătorul iubit şi mult slăvit al PSD, ajuns printr-un accident al istoriei să-i conducă pe români.
Tot ca la Ceauşescu, Regele Asfaltului Moldovenesc de sorginte social-democrată, înnobilat de puternicii PSD să modernizeze drumul Botoşani – Suceava, a organizat o paradă a maşinilor pe şantier. Cele peste 100 de autovehicule aduse la faţa locului, adică prin zona Baisa, nu se aflau în front de lucru ci erau aşezate frumos să dea bine şi să încânte ochiul premierului.
Chiar şi Ponta, parcă pentru a demonstra că nu-i prost de tot, a remarcat că parada maşinilor este mai mult un omagiu adus persoanei sale decât începerii lucrărilor de modernizare, dar i-a plăcut festivitatea şi nu s-a supărat pe Umbrărescu.
Ce n-a spus Ponta celor prezenţi a fost suma alocată pentru lucrările din această toamnă şi ce sumă se va aloca pentru lucrările de la anul. Nici n-avea ce spune, pentru că visteria Guvernului său este goală şi nu are de unde aloca fonduri, dar un pic de paradă dă bine la botoşăneni, aşa că în loc de bani le-a oferit sfaturi şi regretele sale pentru starea drumurilor noastre.
Încă de acum patru ani, pe vremea când intra şi ieşea din sediul PSD Botoşani de câtre trei – patru ori pe an, spunea despre drumul naţional de pământ Rădăuţi Prut – Manoleasa că este o ruşine. O fi pentru el şi Guvernul său, pentru noi nu mai este demult timp pentru că ne-am obişnuit şi face parte din zestrea sărăciei noastre.
În vara anului trecut, venit să-l susţină pe Portariuc la Primăria Botoşani spunea acelaşi lucru iar de vor fi votaţi la alegerile locale candidaţii USL, va aloca bani pentru asfaltare. Botoşănenii, creduli cum sunt s-au înghesuit la vot dar nu şi Ponta să dea banii pentru asfaltare.
Iată că din nou a venit să ne amintească de ruşinea ce o avem de suportat de pe urma drumului, dar tot nu ne-a oferit şi banii necesari să spălăm ruşinea.
Probabil că, la anul, fiind alegeri europarlamentare ne va spune că dacă votăm candidaţii PSD ne va da bani pentru ambele drumuri: cel de pământ şi cel al „Morţii” ce duce spre Suceava. După alegeri ne vom pune pofta-n cui ca şi după alegerile de anul trecut.
Încovoiaţi de superioritatea personalităţii premierului, autorităţile noastre n-au îndrăznit să-l întrebe de ce anul trecut, în mai, a retras cele 400 milioane lei alocate de fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, pentru modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani – Suceava. Nu l-au întrebat nici de ce a fost nevoie de o nouă licitaţie cu dedicaţie pentru Umbrărescu când prin licitaţia legal organizată lucrările drumului trebuiau efectuate de firma botoşăneană Transporturi Auto SA.
Pentru ca şi acei cretinei şi fanatici susţinători ai PSD să priceapă, prin pierderea executării lucrărilor de către Transporturi Auto SA judeţul Botoşani a pierdut la venituri în jurul a 100 milioane lei şi la bugetul Consiliului Judeţean în jurul a 30 milioane lei. Banii se vor duce la Bacău, spre satisfacţia lui Umbrărescu şi a social-democraţilor băcăuani.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia