Oct 16

Primarul Ovidiu Portariuc se consideră un fel de stăpân peste Asociaţia Zonei Metropolitane Botoşani şi decide discreţionar cine poate şi cine nu poate deveni membru al acestei zone.
În primul rând trebuie precizat că Asociaţia Zonei Metropolitane a fost iniţiată şi înregistrată juridic la Judecătoria Botoşani sub mandatul primarului Cătălin Flutur. Nici un moment Flutur n-a dat de înţeles că Asociaţia s-a constituit în scop de gaşcă politică pentru a dijmui fondurile europene care nu dau semne că ar mai ajunge şi pe la Botoşani de când primar este Ovidiu Portariuc.
A declarat Portariuc că preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, s-a trezit prea târziu ca să mai intre cu instituţia în această asociere. Ce vorbeşti Frantz? Intrarea şi ieşirea din asociere se face conform Statutului. Cum în Statut nu există nicio interdicţie cu privire la Consiliul Judeţean Botoşani, prin votul membrilor deja asociaţi poate intra în asociere şi CJ. Intrarea CJ în asociere se face prin votul statutar şi nu prin voinţa, în cazul de faţă reaua voinţă, a primarului Portariuc.
Motivul pentru care Portariuc se opune intrării CJ-ului în asociere este pur politic.
Portariuc a extins Zona Metropolitană şi prin includerea comunelor Vlădeni, Vorona şi oraşul Bucecea pentru a întări poziţia PSD-ului în interiorul asocierii.
În momentul de faşă Asociaţia Zonei Metropolitane este un conglomerat de comune cu primari PSD, deci întreaga organizaţie este politizată, ceea ce nu mai permite ca Asociaţia să fie considerată una de ordin civic şi în interesul dezvoltării unor comunităţi rurale în jurul nuneia urbane.
Încă odată politicul a confiscat un interes de ordin civic şi l-a transformat într-un instrument de partid prin care să se poată controla şi dijmui fondurile europene şi guvernamentale. Altfel spus, Portariuc a pus la punct un sistem politic de jefuire a banului comunitar şi nu vrea să mai deschidă porţile Asociaţiei unor noi veniţi pentru că i-ar încurca socotelile.
Ce nu realizează Portariuc este faptul că Asociaţia Zonei Metropolitane nu este o moştenire de la taică-său ci este o asociere de unităţi administrative bazată pe liberul consimţământ pentru realizarea unui scop economico-social şi urbanistic.
Prezenţa CJ-ului în această Asociere se impune şi prin faptul că fiind autoritate administrativă de rang judeţean va putea contribui mult mai mult la susţinerea proiectelor de dezvoltare ce vor fi promovate de Asociaţie.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Zona Metropolitană nu-i moştenire de la Taică-său”

  1. 1. bonobo Says:

    Dupa ce si-a prezentat viziunea abracadabranta asupra chestiunii, se spune ca omul nost s-a scociorat temeinic in nas, pitit dupa fustele madamei cum-o-cheama. Ce n-a putut pescui pe aceasta cale stramoseasca a fost rezolvat prin metoda macularii manecilor maioului, ca sa fie eco si fara chimicale sau caini vagabonzi. Raspunzand ultimelor intrebari, declaratiile sale, desi bine auzite, n-au avut nicio treaba cu vibratia corzilor vocale sau cu scheme expresive ale faciesului.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia