Oct 24

Aseară, în timp ce eu mă aflam la etajul VII al Hotelului Rapsodia, în studioul Tele’M, pe post de comentator politic în emisiunea Dialog deschis moderată de jurnalistul Ionuţ Poclid, la mezanin  Organizaţia PDL Botoşani vota pentru desemnarea candidatului la preşedinţia României.
Au venit să concureze în obţinerea votului organizaţiei botoşănene candidaţii Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Creţu. M-a întrebat Ionuţ ce părere am despre aceşti candidaţi şi ce şanse ar avea vreounul dintre ei la Preşedinţia României. I-am răspuns scurt că niciunul. Şi iată de ce:
Cătălin Predoiu este un intelectual rasat, mult prea sigur pe el, chiar cu o nuanţă de ironie în voce. A demonstrat că ştie ce vrea atunci când este lăsat să gândească şi să acţioneze după propriile sale idei şi nu impuse din afară şi mai ales din interes politic. Predoiu a realizat o reformă a Justiţiei româneşti peste aşteptările Comisiei Europene şi ale celor din Uniunea Europeană. A rezistat influenţelor politice şi a protejat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi DNA-ul ca să-şi poată face datoria.
Dar de la aceste merite profesionale la a ajunge preşedintele României este drum lung. Predoiu nu are lipici la marea masă de români simpli. Este prea rigid în comportament, prea riguros în relaţiile cu auditoriul, prea didactic şi are un discurs prea intelectualizat pentru a fi asimilat de oamenii simpli.
Preşedintele Băsescu, premierul Ponta au reuşit să compromită imaginea unui demnitar al statului care se comportă distant şi cu personalitate, care nu face glume de cartier sau râde ca proasta-n târg din nimic, ori dezvoltă un discurs pigmentat cu vorbe deşănţate şi atacuri la adversar concepute ipocrit şi pe minciună.
Acum, românii asta vor să vadă! O luptă verbală cu multe atacuri mişeleşti, cu vorbe deşucheate, cu epitete aluzive la defecţiuni fcizice sau intelectuale, cu promisiuni multe şi cât mai gogonate. Culmea, românii ştiu că acele promisiuni nu vor fi onorate vreodată dar vreau să le audă rostite. Cătălin Predoiu nu face parte din această categorie şi de aici concluzia că puţini români l-ar putea vota.
Pe Gheorghe Falcă n-au românii motive să-l voteze pentru că nu-l vor lua în serios. Să nu uităm că ani la rând a fost cercetat penal iar dacă a fost scos de sub urmărire penală se datorează exclusiv naşului său, preşedintele Băsescu. Asta ne-ar mai lipsi, un cercetat penal preşedintele României că nu avem suficienţi condamnaţi, învinuiţi, inculpaţi şi corupţi în momentul de faţă în Parlament! Falcă face un joc politic ordonat de cineva, iar acel cineva se numeşte Băsescu.
Simona Creţu joacă rol de iepuraş, în cazul ei iepuroaică. Fata n-are nicio vină de ce i se întâmplă. Nu ştiu dacă vom afla în ce pat şi de către cine i s-a şoptit drăgăstos că va fi preşedinta României dar naiva a luat de bine şoaptele şi acum joacă rol de panaramă politică.
Dacă preşedintele Băsescu nu va reuşi să creeze un candidat care să câştige inima românilor, atunci viitorul preşedinte al României va fi Victor Ponta. Haraşo?!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia