Oct 25

Vineri, premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să îndepărteze de prin ministere orice persoană suspectată de corupţie sau de comiterea unor abuzuri de putere. Am putea pune cerinţa premierului pe seama dialogului pe care l-a avut la Casa Albă cu vicepreşedintele SUA Joe Biden, când americanul i-a spus lui Ponta că America doreşte ca în România să primeze statul de drept şi că independenţa Justiţiei este pentru ţara sa o garanţie pentru oamenii de afaceri dispuşi să învestească în România. Am putea doar, dar nu este aşa!
Dacă Pointa vrea cu adevărat ca ministerele din subordinea sa să fie curăţate de corupţi şi farsori ar trebui să înceapă prin a face curăţenie în preajma sa. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată dar stă bine mersi în funcţie. Cum să-l creadă Casa Albă pe Ponta că este un susţinător al statului de drept în România când mâna sa dreaptă este un trimis în judecată pentru acte de mare corupţie?
Ponta nu are dreptul moral să ceară miniştrilor aşa ceva când în propriul Guvern a avut de-a lungul unui an şi jumăptate numai miniştri corupţi sau farsori aleşi chiar de el. Ponta nu poate avea autoritatea necesară să ceară epurarea aparatului guvernamental de corupţi când el l-a susţinut pe ministrul Fenechiu, trimis în judecată, până când a fost condamnat de instanţă.
Ce credit poate fi acordat lui Ponta în privinţa luptei sale împotriva corupţiei şi a respectării independenţei Justiţiei când Ponta, în calitate de preşedinte al PSD, a umplut Parlamentul României cu condamnaţi, inculpaţi, învinuiţi pentru acte de corupţie? Jumătate dintre parlamentarii PSD au fost sau sunt implicaţi în acte de corupţie şi Ponta cere miniştrilor să-şi curăţe ministerul de astfel de funcţionari? Este o dovadă de insolenţă şi de ipocrizie cum rar istoria lumii ne poate oferi şi alte exemple similare.
Ponta nu mai poate avea credibilitate în ceea ce spune sau cere altora. El minte cu o seninătate debordantă. Avem recentul caz că acel Păvăleanu, fost funcţionar la Secretariatul General al Guvernului, adică şi în subordinea lui Ponta, care a produs o evaziune fiscală de peste 35 milioane de euro. Ponta a declarat că nu-l cunoaşte dar jurnaliştii de investigaţie i-au demonstrat că-l ştia foarte bine.
Vrea Ponta ca Justiţia să-şi facă datoria în privinţa corupţilor? Nu! Dacă voia, parlamentarii PSD votau pentru ridicarea imunităţii lui Varujan Vosganian. Ioan Mihăilă, consilierul ministrului Energiei, Constantin Niţă a fost prins implicat într-o şpagă de 1,4 milioane euro. Niţă este ministru PSD iar numele său este implicat în dialogul dintre şpăgari. Să-l schimbe Ponta pe Niţă pentru că sub oblăduirea sa se puneau la cale acte de mare corupţie, dând astfel un exemplu pentru ceilalţi miniştri dar şi garanţie pentru partenerii interni şi externi că luptă cu adevărat împotriva corupţiei.
Eu vă spun că Dragnea, Niţă şi alţii vor rămâne bine mersi în funcţie iar Ponta va continua să nea lecţii de cum luptă el cu corupţia. Un şarlatan care prin minciună şi ipocrizie a ajuns să decidă destinele unui popor. Şi o face cât se poate de păgubos pentru popor şi de prosper pentru el şi gaşca sa politică.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Fariseism marca Ponta”

  1. 1. dorohoian de Spania Says:

    …si toate astea pt ca asa-i place poporului:paine si circ.Daca il vor vota pe antonescu presedinte si Ponta va ramane prim…sau invers,vom avea circ garantat alti 4 ani,paine nu se stie,dar se intrevede ca NU VOM AVEA

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia