Oct 27

Picealcă, Mihalachi, Macovei şi acum Mihaela Huncă profesori care au ajuns în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani pe cale politică şi nu prin merite profesionale, au primit câte o poreclă de la cei din subordine. Mihaela Huncă a fost botezată „baragladina”, poate de la faptul că are obiceiul să ceară nu să dea, adică are apucături de popă cu fustă. Desigur, depinde şi de ce cere! Eu cred că cere prea mult, adică este prea pretenţioasă cu cei din subordine.
Şi cam ce cere Mihaela noastră? Puţin şi bun! De exemplu toată lumea, toată suflarea din învăţământul botoşănean să-i jure credinţă că va susţine PSD-ul până la moarte. Nu moartea PSD-ului, că potrivit celor care gândesc ca Mihaela, PSD-ul este un partid nemuritor. Chiar şi dacă românii şi-ar pierde fiinţa naţională, PSD-ul tot ar continua să existe.
Iar cine nu este cu Mihaela, înseamnă că este împotriva PSD şi este vai şi amar de funcţia sa, de scaunul său, de viitorul său şi al copiilor săi. Mihaela nu iartă nici o abatere, că aşa s-a format ea şi călit la catedra din cadrul Liceului Sportiv Botoşani unde şi-a dat sufletul de ceasul morţii ca toţi elevii să treacă bacul. Şi au trecut, dovadă vila măreaţă a familiei Huncă.
Iar ca un exemplu de fidelitate faţă de PSD, Mihaela l-a dat chiar pe soţul său, rămas la conducerea Liceului Sportiv, pe care l-a evidenţiat ca fiind un director cum altul nu mai este prin tot judeţul şi pe care l-a răsplătit chiar ea personal cu cel mai înalt calificativ profesional. L-a răsplătit fără ruşine, fără tupeu politic ci cu multă modestie şi chiar în acel moment festiv i s-a furişat o lacrimă la coada ochiului stâng, că este adepta politicii de stânga şi nu de dreapta.
Îmi spunea zilele trecute un monstru sacru al catedrei, adică un profesor care toată viaţa şi-a sacrificat-o cu dăruire profesională pentru a transmite elevilor cunoştinţele trebuitoare, că nu şi-ar fi imaginat vreodată că în fruntea instituţiei ce reprezintă educaţia viitoarelor generaţii ar fi putut ajunge o astfel de catastrofă. Credea profesorul cu doctorat la activ şi multe lucrări ştiinţifice că un alt inspector general mai catastrofal ca Ada Macovei nu-şi putea imagina că va ajunge în fruntea IŞJ Botoşani.
Iartă că a apucat şi ziua când a putut constata pe viu şi nemijlocit că prin învăţământul botoşănean sunt catastrofe mult mai uriaşe decât Ada Macovei care, în momentul de faţă a fost făcută furnicuţă de elefanţica Mihaela.
N-au decât profesorii, care în alegerile locale şi parlamentare de anul trecut au mers turmă la vot să susţină PSD-ul, să mulţumească acum, acestui partid că le-a dăruit un şef pe măsură. În ce mă priveşte, nu vreau să fiu eu zmeul cel mic şi rău, aşa că-i fac o favoare baragladinei: îşi publică ea singură notele din facultate şi cea de licenţă sau o fac eu? Îi dau un termen rezonabil de gândire şi acţiune.
Iar cu pedeserizarea profesorilor s-o lase mai moale, că veşnicia PSD-ului nu-i valabilă şi la guvernare. Mintenaş se-ntoarce roata şi va ieşi din sediul IŞJ cu câţiva dupaci în spinare, aşa cum a ieşit şi sfiinţia-sa domn’ colonel Diaconu din sediul Protopopiatului în decembrie 1989, de-i sfârâiau călcâiele printre blocurile de pe Marchian, în timp ce alte sutane îl bumbăceau  urmăritorii.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “„Baragladina” din IŞJ joacă dur”

  1. 1. Vaculesti Says:

    De parca ar fi singurii oameni ajunsi politic “sus”. Stai sa vezi la Scoala Vaculesti circ adevarat, iscat de cine?! Sa nu credeti… dar chiar ea, cea care a vrut sa devina primarita… mai tineti minte?! Nu e titulara invatamantului, cu o facultate la Galati si cate altele…

  2. 2. Vaculesti Says:

    Am uitat sa specific ca ea, e mai nou directoare de scoala, vai de ea scoala. Dar..e sustinuta de domnul Primar. Stiti vorba aia: Cine se aseamana se-aduna!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia