Oct 29

În 21 octombrie, pe site-ul Jurnalului s-a publicat articolul intitulat „Circ electoral creştin ortodox la biserica din Smârdan”, Printre altele, în articol se făcea referire şi la poliţistul de frontieră Laurenţiu Butnaru, ajuns pe căi oculte şeful Punctului de Trecere Frontieră Rădăuţi Prut.
Iată ce s-a scris în acel articol semnat sub pseudonimul Adrian Marcu: „Este vorba aici de prezenţa poliţistului de frontieră Laurenţiu Butnaru, personaj cu un trecut nu tocmai rezonabil şi demn de a sta pe o scenă pe care se desfăşoară o slujbă creştină. Butnaru a intrat în Poliţie cu ani în urmă, fără a avea o pregătire de specialitate. Cu relaţii puternice, el a ajuns repede şeful Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăţ, punct vamal dintre România şi Ucraina.
Aici s-a distins prin a proteja traficul ilegal de mărfuri din Ucraina. Era frecvent văzut ca protector al unor coloane de maşini cunoscute ca având la volan persoane ce făceau contrabandă. În faţă era maşina condusă de Dumitru Zmău, fostul şef al Poliţiei Rutiere Botoşani iar coloana era încheiată de maşina lui Eugen Butnaru, care avea misiunea de a asigura spatele.
Când procurorii de la DIICOT au început investigaţiile, Butnaru a dispărut din peisaj şi s-a ascuns printre pompierii Detaşamentului Dorohoi. A fost recuperat de aici de fostul deputat PDL Stelică Strugaru care, la rugămintea fostului miliţian dărăbănean Dinu Gârbaciu, şi-a folosit puterea de influenţă şi l-a reintrodus pe Butnarul în rândurile Poliţiei de Frontieră iar apoi a avut grijă să ajungă şeful Punctului de Trecerea frontierei de la Rădăuţi Prut.
Despre traficul de ţigări prin vama Rădăuţi Prut s-a scris şi în presa centrală, când s-a afirmat că şeful mafiei ar fi deputatul PSD Stelică Strugaru, cel care s-a înnemurit cu poliţiştii de frontieră din zonă şi care, împreună cu aceştia, a pus la punct o mare reţea de contrabandă cu ţigări.
Se pare că poliţistul Butnaru a avut ceva remuşcări în implicarea s-a cât a fost şef la Racovăţ şi apoi la Rădăuţi Prut, sau poate ca o ofrandă adusă divinităţii că l-a ajutat să schimbe uniforma de pompier din nou cu cea de poliţist de frontieră, cert este că a făcut donaţii importante bisericii din Smârdan. Aşa s-a explicat prezenţa s-a pe scenă. Mai mult, însuşi PS Calinic Botoşăneanul i-a înmânat o diplomă de excelenţă şi merit creştinesc.”
Se pare că poliţistul nu numai că nu are şcoală de profil dar nu are nici şcoala vieţii, adică educaţia necesară să priceapă că atât timp cât poartă uniforma statului se află în slujba cetăţeanului iar presa are dreptul să-l caute şi-n pantaloni, să vadă dacă şi-a schimbat chiloţii. Cel puţin aşa a văzut judecătorul Turianu în cartea sa despre libertatea presei drepturile unui jurnalist de a scris despre cei aflaţi în solda cetăţeanului, adică lefegii la stat.
El a lansat fel de fel de ameninţări la locul de muncă şi prin oraşul Darabani cum că va face el ordine cu cei de la Jurnalul. Chiar că-i sărac rău şi cu duhul! Nu ne-am sfiit noi a scrie despre generali din Ministerul de Interne implicaţi în evaziunea fiscală cu alcool la Botoşani şi ne vom speria de un poliţist a cărui mapă profesională este supraîncărcată cu acţiuni ce-au dus la încălcarea legii şi a demnităţii profesionale?
Butnaru crede că dacă a urcat pe scena de la sfinţirea bisericii din Smârdan şi a stat alături de arhiepiscopul Calinic Botoşăneanul l-a prin pe Dumnezeu de un picior. Se înşeală amarnic!
Pe preoţi îi poate cumpăra, că de când este poliţist de frontieră are bani, dar nu şi pe noi, cei de la Jurnalul. Ca să ştie mai bine cu cine are de-a face, să întrebe de poliţista Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani, fostă redactor şef la Jurnalul. Va afla lucruri utile vieţii sale.
Îi recomand poliţistului Butnaru, atât cât mai poartă uniforma statului, să asculte de sfaturile vameşului Paşalău şi să-şi vadă de activitatea pentru care este plătit şi să nu mai moară de grija noastră.
În ce priveşte epitetul de neispărăîvit, el se referă la lipsa studiilor sale de profil, întrucât a ajuns poliţist de frontieră fără a avea vreo şcoală de specialitate pentru a avea un minim de cunoştinţe juridice.. Şi încă ceva: să nu publicăm noi într-o zi de furie înregistrările cu fostul deputat de Darabani, Stelică Strugaru, protectorul lui Butnaru. La băutură Stelică are gura spartă şi a povestit multe lucruri extrem de sensibile legate de ce se petrece pe frontiera de la Darabani la Rădăuţi Prut şi cam ce poliţişti de frontieră îşi rotunjesc veniturile prin această zonă şi cum procedează.
De ameninţări nu ne temem, ne temem cde amploarea pe care a luat-o corupţia în zona Darabanilor şi de faptul că procurorii de la acest Parchet n-au ochi să vadă şi urechi să audă ce văd localnicii.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia