Nov 03

Gheorghe Vâzdoagă, secretarul executiv al PSD Botoşani, a început să cârcotească împotriva şefului său politic, tinerelul şi năbădăiosul primar al Botoşanilor, Ovidiu Portariuc. Dealtfel, Vâzdoagă mustăceşte de mai mult timp împotriva lui Portariuc dar s-a abţinut să dea semnale publice.
Neînţelegerile dintre cei doi s-au creat în campania alegerilor locale din vara anului 2012. În lupta internă din PSD dintre medicul Gabriel Oprişanu şi tinerelul Portariuc care să fie candidatul partidului la primăria Botoşani, Vâzdoagă s-a situat de partea lui Oprişanu. Numai că Oprişanu s-a înecat în această competiţie internă ca şi ţiganul la mal iar adevăratul candidat a rămas Portariuc.
Prins în propria capcană, Vâzdoagă n-a mai candidat pentru un loc în Consiliul Local Municipal şi s-a refugiat pe listele de consilieri judeţeni, unde a prins un loc eligibil.
Ajuns primar, Portariuc a început să prindă puteri şi în partid şi a ajuns repede preşedintele executiv al PSD. Cu abonament permanent la conferinţele de presă ale PSDF, Vâzdoagă s-a trezit dat mai la margine de Portariuc, împins spre zona gri, zonă din care se ajunge repede în anonimat. Numai că Vâzdoagă nu este tipul de om care să se lase prea uşor călcat pe bătătură. Apoi are experienţă politică în lupta de subsol greu de egalat de către Portariuc.
Ridicat din rândul muncitorilor de la fostele depozite de marfă ale Ujecoop Botoşani, Vâzdoagă a urcat repede în ierarhia fostului PCR şi a ajuns chiar secretarul organizaţiei comerciale. După 1990 s-a alăturat echipei lui Constantin Huţu şi Gheorghe Ciobanu la Partidul Socialist, unde a urcat repede în funcţie, ajungând chiar prim-vicepreşedinte.
De la PSD a trecut la PSDR-ul lui Cunescu, prin fuziune, prinzând tot o funcţie de conducere, cea de vicepreşedinte. Prin fuziunea PSDR cu PDSR şi formarea PSD-ului, Vâzdoagă a intrat în elita politică a social-democraţilor, s-a situat în conducerea partidului şi a rămas acolo, fiind greu de învins.
Sâmbătă, la o conferinţă de presă a PSD, Vâzdoagă a declarat că primarul Ovidiu Portariuc este băiat bun dar n-are darul comunităţii. Citind critic printre rânduri, se poate constatat că Vâzdoagă are o mare suferinţă: Portariuc nu-i dă raportul în ceea ce face iar el, Vâzdoagă, nu ştie cum să acţioneze, ce direcţie are de urmat în politica de cadre, politică în care s-a specializa încă de pe vremea când preşedintele partidului era Constantin Conţac.
Încă din acele vremuri Vâzdoagă era obişnuit să fie considerat împărţitor de huzmeturi la instituţiile publice. Dacă ajungeai la înţelegere cu Vâzdoagă erai un om făcut iar funcţia râvnită îţi stătea la dispoziţie. Surse din interiorul PSD susţin că Vâzdoagă nu mai este ce a fost, că Portariuc se ocupă acum de huzmeturi. Iată dar şi motivul pentru care Vâzdoagă l-a acuzat de lipsă de comunicare.
Acum, că a bătut şaua, să vedem dacă iapa Portariuc va pricepe sau va lovi din nou cu copita, ceea ce n-ar fi deloc spre paguba sa.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia