Nov 04

În lipsă de treburi cu adevărat utile partidului din care face parte sau societăţii pe care o reprezintă în parlament, deputatul PSD Andrei Dolineaschi continuă să promită promisiuni chiar şi la un an de la alegerile parlamentare.
Absolvent al Facultăţii de Filozofie din Iaşi, Dolineaschi a părăsit materialismul dialectic însuşit cu străşnicie de toţi mentorii săi politici în perioada lui Ceauşescu, a abandonat idealismul obiectiv şi subiectiv al lui Hegel şi, în căutarea timpului pierdut prin sediul PSD, a descoperit că i s-ar potrivit mai bine o implicare în instaurarea capitalismului pe tărâmul pe care l-a dat ţării pe poetul Eminescu care, în scurta sa viaţă, nu s-a împăcat mai deloc cu bogaţii vremurilor sale.
Nu ştiu dacă Dolineaschi a ţinut în mână Capitalul lui Marx, că de citit şi înţeles nu poate fi vorba, dar constat cu mândrie revoluţionară, pierdură în decembrie 1989 şi redată nouă de grija părintească a social-democraţilor, că profesorul inventează principii economice de dezvoltare locală în faţa cărora, deţinătorii premiului Nobel pentru Economie ar trebui să se închine.
După ce fostul şi actualul deputat PSD Mihai Baltă ne-a ameţit de cap cu parcurile industriale, încât dumnealui i-a albit părul pe cap iar nouă ni s-a acrit tot aşteptând prosperitatea ce ne-o promitea odată cu înfiinţarea acestor parcuri, iată că după o trecere de timp strategic studiată, o nouă minte luminată din PSD Botoşani, cu un larg orizont de gândire economică, ne anunţă că a descoperit elixirul prosperităţii noastre.
Cum spuneam, Dolineaschi   a devenit eroul zilei unui site de ştiri graţie unei mărgele de comunicat de presă furnizat spre publicare.  Site-ul respectiv a cotcodăcit comunicatul de parcă Dumnezeu şi-a întors faţa de la poporul ales către botoşăneni pentru a se minuna de fericirea care a dat peste ei. Aferat, cum stă bine unui deputat, Dolineaschi ne-a anunţat că promisiunea sa de a înfiinţa la Botoşani concentrări de dezvoltare economică pe anumite industrii a primit binecuvântarea Ministerului Dezvoltării şi Finanţelor.
„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice susţine dezvoltarea locală prin instrumentele specifice de creştere a competitivităţii economice regionale şi locale: clustere, parcuri ştiinţifice şi tehnologice, parcuri industriale. În acest context, având în vedere importanţa rolului clusterelor în stimularea dezvoltării economice a regiunilor şi implicit a teritoriului naţional, precizăm faptul că sprijinirea dezvoltării acestor structuri de aglomerări economice reprezintă o componentă principală a politicilor şi strategiilor de dezvoltare elaborate, coordonate şi implementate de  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, i-a comunicat ministerul celui ce a abandonat filozofia în favoarea economiei capitaliste.
Trebuie să recunoaştem că limbajul de lemn folosit de funcţionarul ministerial care a ticluit răspunsul este demn de invidiat şi pentru plagiatorul Ponta. Nici Ponta n-ar fi putut copia mai bine limbajul comunist prin care spui de toate şi nimic.
Dacă vreun botoşănean care a citit acel comunicat îşi imaginează că vreodată pe meleagurile botoşănene vor apărea centre concentrate de dezvoltare economică, atunci Nostradamus n-a fost un prezicător ci un mare mincinos. Dar cum Nostradamus, s-a demonstrat, a fost şi rămâne un mare prezicător al destinului umanităţii, deputatul Dolineaschi nu-i decât un pezevenchi politic care caută să-şi însuşească arta de a promite promisiuni pentru creduli. Culmea, dacă în filozofie a ajuns un profesor deprofesionalizat, în politică a ajuns un ticălos simpatic care jonglează cu promisiunile ca şi ăla mic cu pelincile, în final botoşănenii urmând a se alege cu ce a rămas de la cel mic pe pelinci.
Dar pentru că promisiunile sună frumos la urechea unora dintre noi, iar Dolineaschi ştie acest lucru, periodic cei din PSD Botoşani zornăie armonios pe la urechea fraierilor noi şi noi promisiuni care nu-s decât nişte porojănii şterpelite din învăţăturile tătucilor comunismului precum: Marx, Engel, Stalin şi Lenin.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia