Nov 07

Deşi Groapa de gunoi de la Stăuceni a fost inaugurată, ea nu este şi lucrativă. Adică nu-şi va începe activitatea pentru că sunt de rezolvat o serie de probleme inclusiv cu plata constructorului. Este deja de notorietate naţională faptul că la Botoşani cei din PNL nu se mai înţeleg şi nu colaborează cu cei din PSD.
În şedinţele de Consiliu Local Municipal Botoşani, în cele ale Consiliului judeţean, consilierii liberali sunt boicotaţi de către consilierii PSD. Aşa se face că, cel puţin la nivelul CJ, preşedintele liberal Florin Ţurcanu să poată trece anumite hotărâri prin care se aprobă acţiuni necesare administrării judeţului este sprijinit de către consilierii din opoziţie, mai ales de către cei ai PDL.
Această colaborare în interesul cetăţeanului i-a supărat rău pe cei din PSD, care văd în activitatea lui Ţurcanu un câştig electoral al acestuia în dauna PSD-ului. De aici şi lupte viscerale între PNL şi PSD. Numai că cei din PSD au mers prea departe cu ticăloşiile şi au blocat activităţi care sunt de strictă necesitate pentru judeţ.
Profitând de o legislaţie incoerentă şi excesiv de birocratică, cei din PSD au reclamat la Oficiul European de Luptă Abtifraudă (OLAF) cum că la Groapa de gunoi de la Stăuceni s-au furat importante fonduri europene.
Desigur, furtul este doar în mintea reclamantului, dar potrivit procedurilor OLAF, până când nu se va verifica dacă reclamaţia este întemeiată sau nu, Consiliul Judeţean Botoşani ca beneficiar al lucrării nu mai primeşte nici un ban european, aşa că lucrările constructorului nu pot fi decontate şi nici nu se pot finaliza lucrările de finisaj.
Reclamaţia va fi verificată şi peste un an de zile, timp în care lucrarea va rămâne blocată iar cei din PSD vor putea să-l atace pe Ţurcanu de incompetenţă profesională.
Iar ticăloşia celor din PSD nu s-au oprit aici. Nici bine n-au început lucrările de modernizare a drumului judeţean Vorona – Oneaga -. Coşula că o altă reclamaţie adresată OLAF acuză CJ-ul de furturi din banii europeni. Aşa că şi la această investiţie OLAF a blocat decontarea lucrărilor ceea ce a dus la sistarea lor..
Cei din PSD nici măcar n-au clipit când au trimis aceste reclamaţii şi au blocat aceste investiţii care nu sunt ale lui Ţurcanu ci ale cetăţenilor acestui judeţ. Mai vreţi dovada unei ticăloşii mai mari?
Ţurcanu se aşteaptă ca şi celelalte drumuri judeţene aflate în modernizare să fie reclamate la OLAF şi finanţările sistate. Este o situaţie de neimaginat. Ţurcanu trebuie să facă toate demersurile legale şi să afle de la OLAF cine sunt semnatarii acestor reclamaţii şi să le facă numele public. Să-i putem scuipa când îi vom întâlni pe stradă şi să-i huiduim dacă cumva vor mai îndrăzni să ne ceară votul.
Numai că Florin Ţurcanu a demonstrat că este un luptător. El a şi declarat că nu se va lăsa învins de cei din PSD şi că va angaja un credit de la BERD, cu o dobândă de 2% şi nu de 7% acum a angajat Portariuc de la Banca Mondială. Cu aceşti bani va plăti constructorii până ce OLAF va verifica sesizările şi va relua finanţarea.
Dar de ce, dintr-un demers ticălos al celor din PSD, să plătească CJ-ul o dobândă de 2%, când cu aceşti bani s-ar fi putut face alte drumuri prin judeţ?

written by Ioan Rotundu


One Response to “Până unde a mers ticăloşia celor din PSD”

  1. 1. Azazel Says:

    De ce generalizati ? niste tipi de la CJ au boicotat ! Punct .

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia