Nov 10

În loc să fie copleşit ds bucurii în aşteptarea sărbătorii Naşterii Domnului, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani, ing. Viorel Zacreţchi este copleşit de necazuri, care de care mai demolator asupra mersului prosper al carierei sale profesionale şi vieţii personale.
Viorel Zacreţchi îşi dorea de mulţi ani funcţia de şef al Sdecţiei de Drumuri Naţionale Botoşani dar de fiecare dată când se schimba puterea politică şi credea că la orizont răsare şi soarele său, cineva trăgea o pierdea de nori iar bietul om rata promovarea.
De exemplu, în anul 2008, când conducerea PSD a intrat la guvernare alături de Alianţa DA, Zacreţchi începuse să respire agitat şi să fie copleşit de emoţia promovării.
Omul a pregătit un chirpic de bănuţi mai maşcaţi la cifre, l-a îndesat într-o sacoşă, şi a intrat în sediul PSD, preşedinte la acea vreme fiind Constantin Conţac. Umil, cum dă bine pentru noii ciocoi până-şi văd huzemtul în buzunar, s-a lipit de biroul secretarului general Gheorghe Vâzdoagă şi i-a şoptit spăşit:
- Am venit cu ce trebuie!
Vâzdoagă a scos din gâtlej un râs de superioritate a la Băsescu, a tras o ocheadă către sacoşă şi i-a pus de sus:
- Bine! Fă cererea.
Omul s-a executat şi a depus o cerere prin care se angaja să fie bun administrator al Secţiei de Drumuri Naţionale Botoşani. Firesc, cererea a ajuns pe masa preşedintelui Conţac. Numai că acestuia nici prin cap nu-i trecea să-l susţină pe Zacreţchi pentru o astfel de funcţie. Probabil că era o problemă între ei, drumarii, iar lui Conţac îi venise apa la moară.
Cum pe biroul lui Conţac vraful de astfel de cereri era în creştere, dimineaţa Vâzdoagă avea grijă să scoată cererea lui Zacreţchi de dedesubt şi s-o aşeze deasupra, cu speranţa că poate-poate Conţac se va îndura să-i dea curs. N-a fost să fie iar Zacreţchi a rămas cu buzele umflate şi fără sacoşă.
Speranţele sale au înflorit din nou când USL-ul a câştigat alegerile. De data aceasta, urmând traseul deja cunoscut din 2008, cererea sa a avut succes şi omul nostru şi-a văzut împlinit visul cu ochii. A primit huzmetul pentru funcţia râvnită.
Ca să-şi scoată pârleala, până când vor beni banii de la Guvernul Ponta ca să aibă şi el de unde să-i picure, dacă nu să-i curgă, a luat muncitorii Secţiei şi i-.a pus să-i ridice mândreţe de vilă la Tulbureni, devenind astfel şi vecin cu Gheorghe Vâzdoagă, care are în Tulbureni rădăcini adânci.
Crezând că l-a prins pe Dumnezeu de un picior, Zacreţchi n-a mai ţinut cont de proverbul cu capra vecinului. S-a găsit un vecin invidios pe vila de peste gard şi l-a turnat  la presă. Tărăşenia apărând în presă, conducerea CNADNR, şi ea parte componentă a celui mai cintiti guvern postdecembrist condus de Ponta, l-a suspendat din funcţie şi a dispus să fie anchetat disciplinar.
“Informăm că pe perioada cercetării disciplinare, s-a dispus suspendarea din funcţie a domnului Viorel Jacretchi, urmând ca măsurile să fie luate în urma Raportului emis de Comisia de Disciplină” se arată într-un comunicat CNADNR.
Bietul om, când să-şi recupereze şi el „investiţia” făcută cu deplină încredere în cei din PSD, iată că altcineva din PNL i-a băgat morcovul în şezut, de stă săracul ca pe spini.
Depinde de Zacreţchi cât de diplomat va fi să rezolve problema ca suspendarea să nu se transforme în destituire din funcţie. Corb la corb nu-şi scoate ochii, dacă sunt din aceeaşi specie, adică culoare politică, când culorile diferă, cum sunt cele ale PSD şi PNL, problema devine mult mai complicată şi corbii nu numai că-i vor scoate ochii dar îşi înfig şi ghearele în gât.
Bietul Zacreţchi, şi nici măcar n-a apucat să vadă cum arată banii de la Guvernul Ponta!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia