Nov 19

Invitat de către Institutul de Politici Publice să participe la forumul City Invest organizat de Intercontinental Bucureşti, primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc s-a apucat să le dea lecţii celor prezenţi despre cum a fost administrat Botoşaniul în perioada2008 – 2012.
Precum se poate observa, Portariuc şi-a construit raportul pe rezultatele muncii primarului Cătălin Flutur. S-a lăudat Portariuc că în această perioadă Botoşaniul a avut  un ritm de creştere economică care l-a situat pe locul II în regiunea Moldovei. Aplauzele i-au răsplătit efortul depus de a prezenta cu emfază prosperitatea Botoşaniului în perioada cât ţara a fost guvernată de PDL, cu Emil Boc premier.
Este greu de înţeles ce l-a determinat pe Portariuc să se umfle în pene cu realizările lui Flutur, fără ca măcar să-i fi menţionat numele. Greu de înţeles dacă privim lucrurile în mod cerebral. Dacă le privim prin prisma caracterului de politician social-democrat al lui Portariuc, atunci avem explicaţia în toată splendoarea ei. Portariuc a plagiat rezultatele muncii lui Flutur aşa cum şi premierul a plagiat teza sa de doctorat. Pentru cei din PSD este normal un astfel de procedeu şi i-ar fi mirat să se fi procedat altfel.
. Mai trebuia Portariuc să prezinte audienţei şi marea sa realizare cunoscută drept Zona Mtropo9litană cu oraşul Suceava. Numai că primarul sucevean Ioan Lungu şi-a văzut de treburile sale şi nu s-ţa dus la Bucureşti. Omul şi-a dat seama că nu de promisiunile pompoase ale lui Portariuc au nevoie sucevenii, ci de fapte concrete. În timp ce Lungu le demonstrează sucevenilor cu fapte că n-au greşit când l-au ales primar, Portariuc îi ameţeşte de cap pe botoşăneni cu Zone metropolitane, trenuri ultrarapide între Suceava şi Botoşani care, oricum, n-ar folosi nimănui, cu activităţi turistice care au loc doar în imaginaţia sa de mitoman social-democrat.
După ce s-a împopoţonat cu realizările lui Flutur, Portariuc a i-a uimit pe cei prezenţi cu performanţa agriculturii botoşănene. Omul a afirmat că avem o agricultură care nu numai că a stârnit interesul străinilor dar şi invidia acestora de a nu fi prezenţi ca investitori.
Bietul Ovidiu, l-a întrecut în relatări până şi pe ciobanul de la Maglavid. Ce ştie el despre agricultura judeţului? Ştie doar că firmele tatălui său a tras tunuri celor de la APIA, încasând subvenţii agricole ilegale. Poate mai ştie şi cum s-a derulat marea evaziune fiscală a italianului de la Agripolis Gulioaia, soldată cu sinuciderea soţilor Alexa.
În ce priveşte recenta lege dată der ministrul Agriculturii Daniel Constantin prin care se încearcă stoparea, de la 1 ianuarie 2014, a vânzărilor de teren agricol către străini, bietul agricultor ecologic ratat n-are habar. În mintea sa, probabil alimentată cu etnobotanicele colegului viceprimar Cosmin Andrei, vede luat judeţul cu asalt de investitorii agricoli străini.
Bietul Ovidiu, poate că ar trebui să-şi ia un concediu ca să-şi refacă epuizarea psihică! Nu de alta, dar să nu calce pe urmele fostului primar social-democrat Ovidiu Corleciuc de la Vornicei, pe care funcţia l-a damblagit rău de tot iar acum prinde muşte pe la DNA. Bietul, domn’ profesor, nu i-a fost bine la catedră! N-am vrea să ajungem să spunem şi despre Portariuc „Bietul Ovidiu, nu i-a fost bine la ferma lui taică-său! Una este să dai mâncare la vaci şi cu totul altceva să fii primar.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia