Nov 22

Senatorul PSD Doina Federovici s-a făcut foc şi pară când a aflat că preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, liberalul Florin Ţurcanu schimbă şefii social-democraţi puşi în fruntea unităţilor de stat cu şefi liberali. Înfierbântată de preludiul acestei mişcări politice preconizată de Ţurcanu, madama i-a recomandat acestuia să citească mai bine legea.
Dacă avem în vedere că Ţurcanu este licenţiat în Drept, să citească legea madama, care nu-i decât o ingineră deprofesionalizată. Cert este că Ţurcanu nici n-ar fi trebuit să citească legea, de vreme ce Liviu Dragnea, baronul baronilor locali promovat vicepremier, adică mâna dreaptă a lui Ponta, i-a dăruit spre târnosire instituţiile de care Guvernul s-a lepădat spre folosul preşedinţilor de consilii judeţene.
La Botoşani, Ţurcanu nu face decât să plagieze ce fac şi preşedinţii de consiliu judeţean ai PSD. Adică schimbă de la conducerea instituţiilor şefii PSD cu cei ai PNL. Madama să tacă mâlc, pentru că în ţară sunt mai mulţi preşedinţi de consiliu judeţean ai PSD decât ai PNL, aşa că tot PSD-ul va fi în câştig cât va fi la putere.
A mai constata ţâfnoasa că la Agenţia de Mediu Botoşani, preşedintele Ţurcanu a numit un liberal tânăr, respectiv pe Sorin Cornilă, om lipsit de experienţă.
Dacă ţâfnoasa tăcea, poate că nu rămânea fiolozoafă dar măcar nu se dădea în bărcile curvei de politică. Când PSD Botoşani l-a numit pe Răzvan Rotaru şef la Garda de Mediu, ce studii de specialitate avea şi ce experienţă? Avea o Facultate de drept urmată la apelul de seară şi experienţa interlopului care a stat peşte prin Europa şi apoi s-a ocupat de trafic de influenţă prin Botoşani.
În ce priveşte pretenţia ca şefii unităţilor dăruite de Dragnea preşedintelui Ţurcanu să fie desemnaţi pe cale de examen, iarăşi senatoarea a vorbit ca să nu tacă. De ce s-ar mai organiza examen dacă acesta va fi câştigat doar de cel desemnat de partid să fie şef? S-a cam dus vremea examenelor menite să prostească mulţimea. Dacă tot a dorit Dragea să fie hram de funcţii pentru PSD, de ce să nu fie şi pentru PNL? Că doar împreună au minţit poporul cu televizorul lui Voiculescu şi au acaparat puterea, răsplătindu-i pe tolomacii care au mers turmă la vot cu noi biruri!
Şi iar ca să nu tacă, vorbind vrute şi nevrute precum tutele, tuta noastră s-a arătat profund nemulţumită că Florin Ţurcanu o ţine numai într-o campanie electorală. De vreme ce Ţurcanu nu face la Botoşani decât ceea ce face şi premierul Ponta pe la televizor, de ce să fie acuzat? Cum adică, tuta pentru Ponta-i mumă iar pentru Florin ciumă?!
Iar dacă Ţurcanu şi-a permis să aducă critici bugetului moşit de Ponta, bine face. Ar fi păcat la alegerile europarlamentare de la anul vreo babă surdă să voteze candidaţii PSD, crezând că o să-i majoreze pensia şi o să scadă tarifele de înmormântare practicate de preoţi. Babele şi moşnegii trebuie să ştie cine le usucă buzunarul prin impozite şi taxe, iar Ţurcanu nu face decât să le deschidă ochii.
Pe tuta senatoare ce-o opreşte să nu stea de vorbă cu babele şi moşnegii satelor? Îi spun eu ce: Modul în care a fost construit bugetul lui Ponta.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Tuta tot tută rămâne, chiar dacă este senator”

  1. 1. gigi Says:

    da cine v/a zis ca/I inginera dom Rotundu? asta Federovici este ”absolventa cu dreptu” la o facultate particolera, din alea de dupa anii 90, din Iasi, se chema Kogalniceanu, neacreditata, acu/i desfiintata……va rog nu aruncati cu noroi in ingineri, ca astia de bine de rau au facut facultati pe bune, cu examene de admitere pe bune pe vremea lui Ceasca, va rog fiti obiectiv cum va stim……ca asa e plina politica lu peste de ”ingineri deprofesionalizati”…….care traiesc foarte bine din latratul la luna si interventii ca sa /si sporeasca averea pe seama electoratului abrutizat.

  2. 2. Cititor Says:

    Ce gluma buna!Turcanu,licentiat in drept…Pana in acest moment a venit numai cu propuneri la Nova Apa Serv care erau total pe lângă lege.Inteleg obligația Dvs fata de Turcanu pt ca a avut grija de fecioras,dar toate trebuie sa aibă o limita a bunului simt…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia