Nov 25

Anunţul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu că va organiza de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, în Botoşani, mai multe festivităţi, l-a cam intrigat pe primarul Ovidiu Portariuc. Mi se pare firesc ca lui Portariuc să-i sară ţandăra, de vreme ce Ţurcanu este preşedinte al CJ şi nu primar al municipiului Botoşani.
Cum s-ar simţi Ţurcanu dacă Portariuc s-ar apuca ca la anualul Târg Zoo de la Popăuţi să vină şi el cu animalele di n curtea orăşenilor ce locuiesc în cartierul Luizoaia iar animalele să se balege în curtea Staţiunii, în dispreţul animalelor de la fermele zootehnice rurale? Normal că nu i-ar cădea bine mirosul de bălegar urban.
Aşa că primarul Portariuc s-a oferit să-i fie oaspete lui Ţurcanu, dacă va fi invitat la festinul cu sarmale, dar are şi o condiţie. Să facă bine Ţurcanu şi înainte de a oferi sarmale botoşănenilor, să-şi onoreze promisiunile electorale.
„Eu am spus tot timpul, să facă ce vor, dar să mai facă şi lucruri care sunt cu adevărat necesare. Cred că e momentul să mai lăsăm deoparte campania permanentă, sărbătorile, genul acesta de târguri, expoziţii…Haideţi să mai vedem şi urgenţele pe care le au botoşănenii. Foarte bine dacă sunt pentru botoşăneni şi oamenii îşi doresc aceste lucruri. Eu nu am nimic personal cu dl. Ţurcanu dar nu se mai poate numai să dansăm şi să cântăm, mai trebuie să mai facem şi alte lucruri”, a declarat mieros primarul.
Acu, fără supărare domn’ primar, dar cântecul, dansul şi voia bună, acest circ politic oferit alegătorilor, l-a patentat PSD-ul.  Îşi mirosea mătăluţă a fustă de ţărăncuţă prin Vlăsâneşti, când mergeai la bunici, în vremurile când tătuca matale Ivan Iliescu umbla prin ţară şi dădea tonul la sârbe, hore, polci, totul condimentat cu sfârâieli de mici la grătar şi bere cu gust de evaziune fiscală.
Ţurcanu nu face acum decât să-l plagieze pe bătrânul nemuritor Iliescu, că tot li-i dragă social-democraţilor plagiatul. Referitor la vorba mătăluţă de duh „să mai facem şi alte lucruri”, tare bine ar fi ca PSD-ul să nu mai facă nimic. Că de câte ori s-a apucat să facă câte ceva de un an şi jumătate încoace, numai majorări de taxe şi impozite au ieşit de pe urma sa. Ne-am bucura extrem de mult dacă PSD-ul şi-ar lua o pauză de odihnă, măcar de un deceniu, ca să fie timp să se repare măcar parţial din ce-a stricat până acum.
Pe preşedintele Ţurcanu merită să-l urechem că a renunţat la fasolea cu cârnaţ în favoarea sarmalelor. Recunoaştem cinstit că sarmalele sunt apanajul primarilor de Botoşani la ziua de Sf. Gheorghe, patronul urbei noastre. Sarmalele sunt alimente de risc înalt. Dacă, de exemplu, pofticioasă cum este, senatorul Doina Federovici va înfuleca o sarma şi aceasta i s-ar propti în gât? Cine va mai avea grijă să-l tragă de mânecă pe preşedintele Ţurcanu să nu mai facă campanie electorală în paguba PSD-ului?
O astfel de păţanie s-ar întoarce împotriva preşedintelui Ţurcanu care ar putea fi acuzat de culpă politică în dauna partenerului de guvernare sau chiar de subminarea Alianţei USL.
Eu cred că mai este timp ca preşedintele Ţurcanu să revină la fasolea cu cârnaţ. După un astfel de festin cu fasole, primarul Portariuc va fi mulţumit să constate că prin oraş miroase la fel ca prin biroul său.
Cât despre promisiunea primarului Portariuc că dacă va fi invitat la manifestări va da curs invitaţiei, îl sfătuiesc pe Ţurcanu să nu-l creadă. Şi liderilor de sindicat le-a promis că vine la o dezbatere publică şi n-a mai ajuns nici în ziua de astăzi!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia