Nov 28

Premierul Victor Ponta a anunţat că va da liber bugetarilor în zilele de 27 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014, astfel că această categorie de salariaţi va avea liber intervalul 25 – 29 decembrie 2013 şi 1 – 5 ianuarie 2014.
Dacă se va întâmpla aşa, şi se va întâmpla, bugetarii se vor lăfăi acasă iar cele vreo 3 milioane de români care muncesc în sistemul privat şi le asigură banii de salarii vor trudi spre binele şi liniştea lor sufletească de bugetari.
De observat că de când Guvernul Ponta s-a instalat la cârma ţării, salariaţii bugetari au fost favorizaţi ori de câte ori Ponta a avut prilejul. De îndestularea financiară a bugetarilor au grijă sindicatele, Guvernul Ponta, politicienii iar de milioanele de români care muncesc pe bani foarte puţini nu mai aminteşte nimeni în ultima perioadă.
De unde această discriminare total nejustificată şi ne potrivită practicată de Guvernul Ponta şi liderii politici, în special cei ai PSD? Explicaţia trebuie căutată în modul în care s-a votat anul trecut în urma celor două campanii electorale. Se ştie că bugetarii au fost cei care s-au dus masiv la vot pentru a vota candidaţii USL, ca un mod de răzbunare pe Guvernul Boc care le-a tăiat din salarii. Iar Ponta ştie foarte bine acest lucru şi de aceea ţi avantajează ori de câtre ori i se oferă prilejul.
Şi pentru anul 2014 bugetarii sunt cei ocrotiţi de Guvernul Ponta. Creşterea salariului minim pe economie înseamnă pentru bugetari o creştere sigură de bani la leafă. Nu şi pentru cei din sistemul privat, a căror muncă este normată.
Într-adevăr, Guvernul Boc nu a diminuat nici un leuţ din lefurile celor care lucrau în sistemul privat. Criza a rezolvat-o pe seama salariilor bugetarilor şi a pensionarilor. Numai că anul trecut la vot au mers bugetarii, iar cei protejaţi de Guvernul Boc au stat acasă.
Iată că din nou guvernul socialist al lui Ponta le va crea bugetarilor condiţii să se distreze de sărbători, în timp ce creatorii de venituri la bugetul de stat vor munci ca Ponta să sibă de unde-şi răsplăti susţinătorii.
Câtă vreme cei care muncesc în sistemul privat vor sta deoparte atunci când sunt chemaţi la urna de vot, vor continua să fie bătaia de joc a guvernelor socialiste care vor ajunge la putere pe votul bugetarilor şi a pensionarilor.
Motivul celor care stau acasă şi nu merg la vot că n-au cu cine vota nu le poate fi o justificare. Trebuie să votăm orice altă formaţiune politică, numai pe social-democraţi nu. Doar aşa le vom bara calea la guvernare şi ne vom asigura că nu vom mai munci pe brânci spre folosul bugetarilor şi a pensionarilor. Numai un guvern socialist putea crea această discriminare între cei care muncesc la stat şi cei din sectorul privat. Este o manifestare de tip extremist şi îşi are rădăcinile în mentalitatea comunistă. Şi comuniştii i-au urât pe cei  care lucrau în sistem privat.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Bugetarii vor sărbători, fraierii vor munci”

  1. 1. Unprivat Says:

    In sistemul privat nu se lucreaza in perioada 24.12.2013-05.01.2015 in toate tarile civilizate.

  2. 2. Unprivat Says:

    Corect 05.01.2014

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia