Dec 09

Ponta ţine şi cu dinţii să majoreze acciza la combustibili. Dacă o va face, la bugetul ţării va intra între 800 de milioane  şi l miliard de euro. Bani mulţi, cu care poţi face şi mai multe. Numai că nici premierul Ponta, nici marele finanţist Chiţoiu, nici superspecialistul în finanţe Liviu Voinea nu ne-au putut spune ce se va face cu aceşti bani.
Iniţial, cu îngâmfarea-i caracteristică, Ponta ne-a spus că banii se vor duce la construcţia de autostrăzi. Cum minciuna are picioare scurte, a fost repede descoperit că aceşti bani n-au cum se duce la construcţia de autostrăzi de vreme cei ei se duc direct în bugetul ţării, la oala comună. Din această oală Ponta va lua şi va da cui va dori muşchii săi.
Curvă bătrână în politica românească postdecembristă, preşedintele Băsescu s-a prins unde se vor duce aceşti bani. A mirosit bine el că banii au ca destinaţie acoperirea cheltuielilor PSD cu alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Simţind că este momentul să mai muşte ceva din imaginea PSD-ului, Băsescu s-a ţinut tare pe piaţa politicii şi a spus răspicat că nu va promulga legea bugetului dacă Ponta nu renunţă la majorarea accizei. Prins cu ocaua mică, Ponta a început să dea din colţ în colţ.
Atacul indirect asupra lui Băsescu prin fiica sa Ioana nu l-a speriat pe preşedinte. El ştie că o suspendare a sa pe acest motiv i-ar aduce un câştig electoral la care Ponta şi Antonescu nici n-ar visa. Şi Ponta, plagiator, plagiator dar şi-a dat seama fără să copieze pe cineva că o suspendare a lui Băsescu ar fi în avantajul acestuia. Aşa că încearcă să obţină majorarea accizei prin a primi binecuvântarea Comisiei Economice de la Bruxelles.
Drept mijloc pentru atingerea acestui scop a considerat să-l folosească pe ministrul Liviu Voinea. Făcut taur în economie de către Gâdea la Antena 3, luat de Ponta drept bou bun de pus ministru la Buget, iată că acum Ponta a considerat că-i bun de trimis vacă la Bruxelles. Se va întoarce viţel, pentru că tot ieri preşedintele Băsescu a ieşit public şi a spus că România a ajuns cu preţul la combustibili la nivelul celui la care s-a angajat prin tratatul de adresare aşa că cei de la Comisia Europeană n-au cum aproba o majorare de acciză.
Altfel spus, preşedintele Băsescu iar le-a luat-o înainte şi deja a făcut cărţile la nivel de Comisie Europeană în defavoarea lui Ponta.
Interesantă a fost şi declaraţia de ieri a lui Ponta. Înghesuit de greva transportatorilor, el a făcut un pas înapoi şi a spus că nu va majora acciza la motorină decât de prin aprilie 2014. În schimb o va majora la benzină pentru că avem preţul cel mai mic din Uniunea Europeană. Aşa o fi, dar şi salariile noastre sunt cele mai mici. Dacă vrea o aliniere a preşului benzinei, să facă şi o aliniere a salariilor. Ar fi ceva firesc, nu?!
Însă uluitor, cum spue jurnalistul Robert Turcescu, este altceva. În timp ce Ponta ne împuie capul că necesitatea majorării preţului la combustibili, ministrul Chiţoiiu pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care câştigurile la jocurile de noroc să nu mai fie impozitate. Adică nu se poate stabili cuantumul acestor câştiguri şi deci nu se vor mai impozita ca nu cumva să fie încasat impozit de la cine nu trebuie. De la cei care muncesc se poate încasa oricât şi nu-şi nicio pagubă dacă se ia şi în plus.
De ce o fi dorind Ponta să nu mai impoziteze câştigurile de la păcănele şi cazinouri, făcând în buget o gaură de câteva sute de milioane de euro, aparent nu ar avea nicio logică. Dacă adăugăm acestei scutiri de impozitare, impozitarea activităţilor bisericeşti, despre care se vorbeşte tot mai des, parcă s-ar limpezi cumva lucrurile.
Ucigă-l toaca, la ce l-a dus mintea: să ia bani de la Biserica lui Dumnezeu şi să-i dea celor vânduţi diavolului! Numai lui Ponta îi putea trece prin minte aşa ceva!
Iastă şi zicala care ar justifica gestul lui Ponta:
Uite Doamne cum ţi-o fac,
Nu mi-s popă, eu mi-s drac!  

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia