Dec 11

Caragiale rămâne nemuritor prin puterea sa de a observa defectele politicienilor, a funcţionarilor publici, manierele ipocrite şi bădărane ale acestora, lipsa bunei cuviinţe şi a respectului social etc. toate aceste însuşiri fiind şi astăzi la fel de proaspete ca acum 100 de ani şi chiar mai mult. Priviţi cu atenţia la aleşii noştri din Parlamentul României şi nu mai aveţi nevoie de alte dovezi ca să acceptaţi că scrierile lui Caragiale sunt valabile pentru tot atâta timp cât va supravieţui şi poporul român.
Şi cum politicienii noştri botoşăneni nu sunt mai prejos faţă de cei de prin celelalte colţuri de ţară, la anumite intervale de timp ei ne oferă câte o mostră de ipocrizie dusă dincolo de limitele bunului simţ, adică spre nesimţire.
Un proaspăt exemplu îl avem din partea deputatului social-democrat Tamara Ciofu. Doamna doctor, după ce a votat cu grabnică ridicare de mână, modificările aduse Codului penal menite să-i scape pe parlamentarii corupţi de puterea legii, ce credeţi că a făcut? S-a dus la Simpozionul internaţional „20 de ani de muncă pentru Drepturile Voastre”, simpozion organizat de Comisia pentru drepturile omului din Camera deputaţilor cu ocazia Zilei internaţionale a drepturilor omului.
Ce ziceţi? Caragiale ar trebui să învie ca să moară de ciudă că în viaţa sa n-a avut parte de un astfel de specimen uman capabil să-l umilească şi pe cel mai evoluat cameleon. Nu oricine poate atinge performanţa nesimţirii ca să voteze împotriva drepturilor omului, situându-şi colegii deasupra legii, după care să dea fuga într-o altă cameră şi să vorbească cu acelaşi zel cum luptă ea pentru amărâţii săi de alegători ca să se poată bucura din plin de drepturile ce li se cuvin prin Constituţia ţării, prin grija Guvernului Ponta care promovează  şi susţine, chiar şi cu preţul unui plagiat, statul de drept ca formă juridică de guvernământ.
Iată de ce este capabilă ursoaica moralistă adăpostită sub umbrela social-democraţiei care, în România, a preluat şi ţine sus feştila comunistă aprinsă de cei trei corifei: Marx, Engels şi Stalin: „Consider că în prezent, România trebuie să se ocupe în special de consolidarea unei educaţii cuprinzătoare pentru drepturile omului care să ofere nu doar cunoştinţe şi să aibă în vedere formarea abilităţilor necesare pentru promovarea, apărarea şi aplicarea drepturilor omului în viaţa cotidiană. Activităţile de educaţie trebuie să exprime principiile fundamentale ale drepturilor omului, cum ar fi egalitate şi ne-discriminare, afirmând independenţa, indivizibilitatea şi universalitatea tuturor drepturilor omului. În lumea în care trăim Drepturile Omului încă sunt deseori încălcate. Consider că nu putem opri aceste abuzuri decât prin educaţie”
Ascultă cucoană, cu păr şi fustă scurte, pe cine vrei tu să prosteşti? Cum poţi să rosteşti astfel de vorbe despre educaţia tinerilor când exemplul tău este unul atât de  condamnabil încât nici n-ar trebui să mai fii primită prin Botoşani. Unde-ţi sunt cei şapte ani de acasă? I-ai chiuretat odată cu primirea mandatului de deputat?
Iar pentru că la unii doza de nesimţire se măsoară în megaparseci, medicul nostru deputat a continuat: „Drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului trebuie să reprezinte o preocupare de prim rang a tuturor comunităţilor, atât la nivel european, cât şi internaţional. Acestea sunt esenţiale pentru viaţa, libertatea şi demnitatea cetăţenilor şi totodată sunt indispensabile pentru libera dezvoltare a personalităţii umane, fiind drepturi stabilite şi garantate prin constituţiile statelor şi prin legislaţia internă.”
Cucoană, termeni ca demnitate umană, legislaţie europeană, libertatea de exprimare să nu-i mai rosteşti niciodată. Ţi-ai pierdut acest drept când ai ridicat mâna şi ai votat, călcând în picioare  terfelind tot ce înseamnă valori morale izvorâte din democraţie, din guvernarea unui stat de drept.
Când ai ridicat mâna şi ai votat, ai terfelit în chip irecuperabil istoria acestui popor aşa că nu mai ai dreptul să vorbeşti în numele nostru, cu atât mai puţin să ne ţii lecţii de morală şi de educaţie civică. Dacă doza de nesimţire nu s-ar măsura în megaparseci, după isprava de marţi din Camera Deputaţilor te-ai fi retras la o mănăstire pentru a te nevoi şi căi tot restul vieţii.  Cum nu faci parte din această categorie de oameni, vei continua să ne sfidezi prin apariţii publice pline de ipocrizie şi insolenţă.
Sper ca Dumnezeu să ne răzbune şi să redea acestui popor demnitatea pe care le-a lăsat-o moştenire marii voievozi şi principi!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Curat, murdară nesimţire la Tamara!”

  1. 1. ion Says:

    Cu asa doctor si cu asa parlamentar ,SIGUR VIITORUL NEAMULUI ESTE PE DUCA,SPRE DISPARITIE!

  2. 2. arhip titel Says:

    sa le fie rusine,daca o mai au!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia