Dec 27

Deputatul buzoian Gheorghe Coman, cel care l-ea tras plasă procurorilor DNA care i-au pus la cale flagrantul cu mita fugind de la faţa locului, va fi cercetat în libertate. Era şi firesc ca judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să nu aprobe arestarea cerută de procurorii DNA. Dacă deputatul ar fi fost arestat, s-ar fi comis o mare nedreptate juridică.
Coman urma să primească o mită de 3.140 lei, exact cât costa nota sa de plată la restaurantul la care a sărbătorit alegerea sa ca preşedinte al organizaţiei partidului fondat de viitorul puşcăriaş Dan Voiculescu, adică preşedintele Organizaţiei judeţene al Partidului Conservator Buzău. Cel care trebuia să-i achite nota de plată, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău, ajuns şef graţie deputatului care s-a declarat prieten al ministrului Agriculturii şi preşedinte al PC Daniel Constantin dar şi bun amic cu Dan Voiculescu, s-a dovedit a fi un zgârcit şi un cârcotaş.
L-a turnat pe deputat la procurorii DNA, care procurori i-au pus la cale un flagrant.
Numai că, aja cum chiar deputatul a declarat, el fiind de profesie „Auto”, adică un fel de mecanic auto, s-a prins repede de lucrătura pusă la cale şi a accelerat maşina, fugindu-le procurorilor de sub nas. L-au prins procurorii de la judeţul Prahova, dar prea târziu ca să mai poată dovedi darea şi luarea de mită. Aşa că judecătorii ÎCCJ au apreciat isteţimea mecanicului auto ajuns deputat graţie lui Dan Diaconescu, adică pe listele PP-DD, au dezapreciat lipsa de profesionalism al procurorilor şi ca un echilibru de balanţă a dreptăţii au decis ca împricinatul să fie cercetat în stare de libertate.
Spuneam că dacă era arestat s-ar fi comis o mare nedreptate. Păi da, de vreme ce Adrian Năstase, infractor cu carte în toată regula, care a jefuit statul de vreo 600 miii euro cu chinezării aduse ilegal în ţară, a fost lăsat liber de sărbători până pe 6 ianuarie 2014, când va fi din nou încarcerat. Ar fi fost nedrept ca un potlogar care nici n-a primit mita de 3.140 lei să stea de Revelion după gratii şi Năstase cu ditamai suma de 600 mii ruro să bea şampanie la miezul nopţii dintre ani.
Aventura deputatului potlogar a mai scos la iveală ceva. De exemplu că proverbul românesc prietenul la nevoie se cunoaşte este cât se poate de interpretabil. Totul depinde de prieten. De exemplu, ministrul Maria Grapini, deşi dovedită cu fotografii că a stat la taclale cu potlogarul, n-a recunoscut nici în ruptul capului că l-ar cunoaşte. Cică femeia din fotografie ar fi una de companie şi nu ea. De companie sau politician ca ea, tot curvă se numeşte dar poza nu minte. Dacă Mariei i-a plăcut de Coman şi a acceptat să-i fie damă de companie, nu-i de mirare. Doar ambii sunt politicieni, adică tot curve.
Nici strungarul care a schimbat salopeta de costumul de deputat preşedinte al Camerei Deputaţilor, olteanul Valeriu Zgonea, n-a ratat prilejul de a-şi arăta ipocrizia. Salopetistul a ieşit public şi a declarat că ridicarea imunităţii lui Coman este dovada că Parlamentul României nu-i apără pe corupţi, chiar dacă i s-a acordat şi un premiu internaţional pentru aşa ceva. E drept că, în afară de el, nu l-a mai crezut nimeni ce-a spus dar el şi-a făcut datoria faţă de PSD şi ceilalţi infractori ascunşi sub imunitatea parlamentară care-şi freacă mâinile de bucurie că n-au fost ei în locul lui Coman.
Eu, însă cred cu totul altceva. În cazul deputatului potlogar a funcţionat perfect telefonul fără fir. Procurorul general, ajuns în funcţie numit de Victor Ponta, şi-a făcut datoria. Prea a fost mare veselia în Camera Deputaţilor şi prea au votat masiv toţi infractorii ştiuţi şi neştiuţi să i se ridice lui Coman imunitatea fără a nu exista vreo garanţie că acesta nu va fiu arestat. Dacă ce presupun eu este şi adevărat, atunci deputatul potlogar a inaugurat seria cercetărilor în stare de libertate ca un prim pas de realizare a promisiunii lui Ponta făcută parlamentarilor PSD că nu vor mai fi hărţuiţi şi hăituiţi de procurorii DNA.
Iată un nou motiv pentru salopetistul Zgonea să declare că în România separaţia puterilor în stat funcţionează ceas. Ştiţi când vom afla adevărul despre deputatul potlogar? Când preşedintele Băsescu va intra în perioada de 6 luni până la alegerile prezidenţiale şi nu va mai putea fi suspendat din funcţie. Atunci va ieşi Băsescu şi va spune public ce ştie acum de la cei care ascultă şi telefoanele fără fir.
Abia aştept să înceapă campania alegerilor prezidenţiale! Va fi o distracţie românească pe cinste!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia