Jan 05

Pe 30 decembrie anul trecut mi-a fost dat să asist la un eveniment ciudat. Mă aflam în incinta chioşcului Loteriei Române din vecinătatea sediului societăţii Locativa. Printre cei de faţă se afla şi un bărbat de peste 50 de ani, cam bondoc, care avea chef de vorbă. Îi povestea casierei de la ghişeu că el, deşi este botoşănean, locuieşte în Alaska şi este cetăţean american. Spunea el că de când a venit în Botoşani a trebuit să-şi cumpere indispensabili, la noi fiind mai frig ca în Alaska. M-am uitat curios la el şi mă întrebam în gând dacă tipul este întreg la minte sau numai vrea să pară important.
A trecut Revelionul şi pe 3 ianuarie 2014 mi-a fost dat să-l întâlnesc pe tip într-un alt context. Avea două aparate de fotografiat-filmat cu care se lăuda că el realizează reportaje pentru National Geografic. Se lăuda că este inginer, că a lucrat pe vapor cu Băsescu şi că datorită acestuia s-a debarcat el în Maroc, pe vremea lui Ceauşescu, de unde a ajuns în SUA şi s-a realizat. Mai susţinea tipul că a urmat o facultate de jurnalism la New York, că locuieşte în Alaska şi că este cineva printre cei de acolo. A candidat în vreo trei rânduri la funcţia de guvernator al provinciei Alaska şi va mai candida şi în acest an.
Tipul trecea de la relaţiile sale cu înalţii demnitari ai SUA la cele cu prietenii din Alaska şi apoi la peripeţiile sale prin ţările lumii cu o nonşalanţă greu de digerat de către un om normal. Asistam la discuţie şi deveneam tot mai convins că tipul dacă nu-i dus cu sorcova, cel puţin un tranzistor ars tot are.
Pentru că aflasem că a fost căsătorit în Botoşani cu o persoană a cărei nume de familie impune respect în comunitatea noastră botoşăneană, imediat ce am părăsit locul în care l-am reîntâlnit pe tip, am sunat pe cineva din familia fostei sale neveste şi am întrebat, cerându-mi scuzele de rigoare, dacă tipul le este cunoscut şi dacă ce afirmă el  sunt adevăruri sau fabulaţii.
Mi s-a confirmat că personajul are probleme la etaj, motiv pentru care a şi fost părăsit de soţie. În SUA a avut probleme cu legea şi a stat o perioadă după gratii. A avut mai multe căsătorii dar de fiecare dată a fost părăsit de nevastă tocmai datorită comportamentului său aflat la limita dintre normal şi anormal. Are ordin judecătoresc să nu se apropie de prima soţie. Într-adevăr a candidat la funcţia de guvernator al provinciei Alaska în mai multe rânduri. La ultimele alegeri a avut 3 voturi.
Vine anual prin Botoşani iar de această dată caută sponsori (a se citi fraieri) pentru realizarea de reportaje la National Georgrafic. Printre altele am aflat că amicul nostru este pe cale să se căsătorească pentru nu se ştie a câta oară. Cică ar fi găsit o fostă nevastă de dispusă să-l urmeze în Alaska. Poate că femeia va citi aceste rânduri, sau poate că o va face cineva din preajma ei şi-i va atrage atenţia că este pe cale să se nenorocească, să devină o victimă a unui Don Juan de Alaska ot Botoşani.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Don Juan de Alaska bântuie prin Botoşani”

  1. 1. jumbi Says:

    pe nebunul ala in cheama Hlatcu Merica si este din Hlipiceni.A inebunito pe Mariana Apetroaie,a dus-o in Alaska si deabia a scapat de el .E un dement

  2. 2. Cristian Says:

    Am gasit cu intarziere articolul asta insa e doar o mica parte din adevarul despre acest bolnav psihic.Pentru ca da, Merica Hlatcu in realitate numindu-se Mirel Juravlea, este un om cu grave probleme psihice.L-am cunoscut personal in urma cu ceva timp.Eu nu credeam ca in lumea asta pot exista in libertate asemenea specimene.In afara de faptul ca statea tot timpul pe site-uri de socializare, unde “socializa” cu diferite femei din Romania, aratandu-si organul sexual la webcam, om trecut de 60 de ani, se mai duce si pe la biroul federal sa dea cu subsemnatul despre imigrantii care nu locuiesc cu forme legale in Alaska.Nu stiu cine a scris acest articol insa foarte serios va spun ca aceste randuri de mai sus ar trebui publicate an de an intr-un ziar central, pentru a evita ca oamenii cu bune intentii(in special femeile)sa intre in contact cu aceasta persoana, un dezaxat mintal, o canalie care poate face rau oricui fara cea mai mica ezitare.
    Din pacate, spre norocul lui, eu nu am mai avut ocazia sa il intalnesc desi imi doresc ca intr-o zi sa ne intalnim si jur ca il voi obliga prin orice mijloc sa isi inghita propriile excremente si nu numai…
    DECI ATENTIE MAXIMA, MERICA HLATCU ESTE UN OBSEDAT SEXUAL SI UN BOLNAV PSIHIC.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia