Jan 12

Fără îndoială că în calitatea sa de premier al României, Victor Ponta a reuşit pentru a doua oară să fie cunoscut în întreaga lume, popularitatea sa tinzând spre culmile la care, la vremea lor, Hitler, Lenin sau Stalin au reuşit să le atingă.
Prima oară, numele lui Ponta a făcut înconjurul lumii ca fiind un premier plagiator lipsit de virtutea onarei de a demisiona pentru a nu atrage o ruşine de neşters de pe imaginea publică a poporului său. Iată că, venirea în România a subsecretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, i-a creat lui Ponta ocazia ca numele săui să facă din nou înconjurul lumii pământeşti şi cine poate şti, chiar în spaţii paralele vieţii umane.
Fuga de întâlnirea cu emisarul american a fost taxată drept un act de laşitate doar de către cei care consideră România un fel de colonie, care tratează PSD-ul drept un partid duşman al „regimului Băsescu” şi nu ca pe un partid social-democrat care luptă pentru binele poporului său. Aşa au explicat liderii PSD „evaporarea” subită a şefului lor politic, o dispariţie plină de mister şi demnă doar de cărţile de ficţiune.
Interesant este că mulţi români au înghiţit pe nemestecate intoxicările puse la cale de Antenele lui viitorului puşcăriabil Dan Voiculescu şi a televiziunii lui Sebastian Ghiţă, escrocul ajuns prieten de nădejde al premierului plagiator. Nu degeaba se spune la români că tună de-i adună s-au spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti.
Unul dintre cretinii de frunte care fac în prezent imaginea PSD-ului, la Cătălin Ivan mă refer, a declarat că Victoria Nuland a venit în România să felicite Guvernul pentru cei 10 ani de intrare în NATO şi că anumite observaţii şi îngrijorări legate de funcţionarea statului de drept sunt doar invenţii ale presei băsăsciene. Dacă este aşa, atunci de ce a fugit Ponta de întâlnirea cu ea şi n-a aşteptat-o să primească felicitările de rigoare şi să bea o cupă de şampanie împreună?
Cretinul, în idioţenia sa a considerat întâlnirea dintre diplomatul american şi şeful DNA Laura Codruţa Koveşi drept un prilej de a se bea o cupă de şampanie în cinstea NATO şi nicidecum o discuţie extrem de serioasă la modul în care liderii PSD-ului atacă fundamentele statului de drept şi apără corupţia. În cretinismul şi idioţenia sa Ivan ne crede şi pe noi la fel. Nu-i departe vremea când va plăti pentru toate aceste grave prejudicii aduse imaginii României în lume.
Şi ca dovadă că idioţenia şi cretinismul său sunt prietene de nădejde cu prostia omenească, atât de sugestiv descrisă de Creangă în povestirea cu acelaşi nume, netrebnicul de Ivan a recurs şi la o manipulare grosolană legată de istoricul Statului Român. Cică Victoria Nuland a declarat că SUA susţine independenţa statului Republicii Moldova, ceea ce, în puţina sa putere de înţelegere, Ivan a considerat că diplomat i-a dat una peste bot preşedintelui Băsescu, susţinător al unirii celor două state româneşti.
Jalnic caracter de politician şi neruşinat manipulator al interesului naţional la acest social-democrat. Victoria Nuland a declarat că într-adevăr SUA susţine independenţa Republicii Moldova dar a completat că este dreptul acesteia să-şi aleagă calea viitorului. Adică, dacă Moldova vrea unirea cu România, SUA n-are nimic împotrivă.
Dar ca să abată atenţia românilor de la laşitatea şefului său politic, care a fugit iepureşte din faţa diplomatului american, dând dovadă de o laşitate unică în plan mondial la nivelul unei astfel de demnităţi publice într-un stat, trădătorul de neam ţi ţară Ivan a aruncat în spaţiul public imaginarul atac al diplomatului asupra dorinţei lui Băsescu de a vedea unite cele două state româneşti.
Ce nu a reuşit să afle acest Ivan şi clica lui de infractori oploşiţi în Parlament şi Guvern, este că românilor li s-a ridicat ceaţa de pe ochi şi s-au trezit la realitate, o realitate cruntă în care PSD-ul luptă din toate puterile să pună căpăstru justiţiei şi să-şi apere liota de corupţi.
Dând dovadă că stăpâneşte la perfecţie arta diplomaţiei, deşi ofiţer militar de carieră, Victoria Nuland a declarat că imposibilitatea de a se întâlni cu premierul român s-ar datora agendei de activităţi publice ale acestuia întocmită înainte de a-şi anunţa ea vizita. Altfel interpretate vorbele sale, nu l-a acuzat pe Ponta de laşitate, mai grav şi mai ruşinos pentru Ponta, l-a desconsiderat ca om politic şi şef de guvern nesancţionându-i public comportamentul inadecvat.
Ce poate fi mai ruşinos pentru un bărbat care loveşte o femeie peste obraz şi ea îi întoarce şi celălalt, ca bărbatul să-şi manifeste instinctul de animal nedomesticit? Victoria Nulan l-a tratat pe Ponta ca pe un animal politic nedomesticit care atunci când se află în faţa unui duşman mai puternic îşi bagă coada între picioare şi o ia la fugă.
Nu laşitatea lui Ponta mă intrigă, ci lipsa de reacţie a preşedintelui Băsescu. Nu cred că acesta n-a ştiut tot timpul unde stă ascuns Ponta. De ce nu ne-a spus ore?

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ieşi Ponta de sub pat, Nu ies Victoria, că-s bărbat!”

  1. 1. geo Says:

    Ce popor de slugi am ajuns….sa deschis sezonul de pupat in cur la americani…..alta treaba nu avem?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia