Jan 19

Grupul de presiune care s-a format în interiorul Filarmonicii Botoşani pentru a-l îndepărta de la conducere pe directorul  Mihai Sârbu şi-a atins scopul. Sârbu a fost detronat iar în locul său a fost adus Liviu Buiuc, un biet senil muzician a cărui carieră, onorabilă dealtfel, a intrat în istoria muzicii botoşănene. Fost muzician de valoare, în momentul de faţă Buiuc este un bătrânel care nici măcar de prins muşte nu mai este în stare.
La concertul de Anul Nou, care a avut loc la începutul lunii ianuarie, bătrânelul nostru, în senilitatea sa, a început să peroreze despre un complot creat în scopul desfiinţării Filarmonicii. Imaginaţia sa bolnăvicioasă a stârnit rumoare în sală. Câţiva dintre spectatori s-au ridicat şi au plecat pe motiv că ei au venit să asculte concertul şi nu cuvântarea bolnăvicioasă a unui frustrat.
Proaspăt instalat la conducerea instituţiei, Buiuc a intrat repede în conflict cu unii consilieri municipali. Eu nu pe Buiuc îl condamn ci pe acei consilieri care-şi fac de lucru cu senilitatea unei bătrâneţi adusă în spaţiul public cde o grupare interesată să-şi facă de cap în spatele acestuia.
Dacă este să vorbim cu adevărat despre un complot pus la cale la Filarmonica Botoşani, atunci acest complot s-a născut din interesul unor instrumentişti de a-l înlocui pe Mihai Sârbu din funcţia de director pentru ca ei să poată să-şi promoveze în linişte şi pace interesele lor personale şi de gaşcă. Nu pot fi acuzat că sunt un susţinător al lui Mihai Sârbu pentru simplul fapt că nu l-am întâlnit personal niciodată dar l-am apreciat şiu-l apreciez pentru calităţile sale manageriale. A reuşit să scoată Filarmonica din rahatul financiar în care s-a aflat iar drrept recompensă, unii membri ai formaţiei muzicale l-au săpat prin spate şi apoi prin faţă ca să-l îndepărteze de la conducere.
Faptul că această gaşcă de instigatori au reuşit să-l detroneze pe Sârbu şi să pună în loc o paiaţă senilă este de fapt începutul declinului financiar al instituţiei. Îşi vor da seama de acest dezastru instrumentiştii când nu vor mai avea bani de salarii, bani de deplasare, bani de întreţinerea şi înnoirea recuzitei.
Se pare că cel mai înverşunat duşman al lu8i Sârbu ar fi un anume A., un frustrat şi profitor care încearcă acum, cu disperare, să pătrundă în rândul unui ordin secret. În nemernicia sa, instigatorul crede că morala şi principiile valorice de viaţă ale acestui ordin sunt ca şi caracterul său mârşav. Sper din toată inima ca membrii acestui ordin să nu gireze cu statutul lor moral intrarea în ordin a unui astfel de instigator la dezordine instituţională pentru a profita în scop personal.
În ce priveşte paiaţa Buiuc, cred că onorabilii noştri consilieri municipali vor pune cât mai repede capăt interimatului acestuia la conducerea Filarmonicii Botoşani şi vor aşeza în scaunul acestei importante instituţii muzicale o personalitate care să poată reprezenta cu cinste şi conduce cu pricepere instituţia. Măcar această instituţie să fie ferită de politizare şi de amestecul ticăloşilor din politica botoşăneană.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia