Feb 07

În primul rând să clarificăm numele de „Gâguliţa”. El este femininul de la masculinul Gâgă. Am avut în vedere ca femininul lui Gâgă să fie Gâsculiţă. Apoi mi-am adus aminte că gâsculiţele au intrat în istorie pe uşa din faţă, atunci când au salvat Capitoliul roman dând alarma când galii au atacat citadela. După aşa un act de vitejie, nu meritau bietele palmipede să fie asemuite cu Tamara noastră de Botoşani, ajunsă deputată pentru singurul merit că a fost candidata PSD.
Aşadar, rămânând la numele de „Gâguliţa”, să trecem şi la subiect. Deputata Tamara Gâguliţa, ce tocmai a împlinit anul de când îşi flutură fusta prin Camera Deputaţilor, a dat goarnă către guguştiucii lui Cristoiu din presa botoşăneană, i-a adunat în jurul său, după care le-a făcut cunoscută ultima mărgică ouată din puţul gândirii sale.
S-a gândit Tamara Gâguliţa că pe lângă fiecare centru de permanenţă din judeţ să se înfiinţeze şi câte o subunitate SMURD. Cică numai aşa medicii de la Unitatea de Primirea Urgenţelor de la Botoşani nu vor mai fi aglomeraţi şi vor putea şi ei, când sunt în tura de noapte, să tragă câte bun pui de somn.
Dacă avem în vedere că Gâguliţa noastră este, la rându-i, medic cu experienţă în gărzile de noapte, propunerea sa trebuie luată în serios şi grabnic dusă la îndeplinire. Iar ca rodul ieşit din puţul gândirii sale să nu fie unul sterp, venim în întâmpinarea propunerii sale aducând şi argumente. Există prin judeţul nostru nişte spaţii călduţe locuite de oameni în halate albe ce-şi zic medici de familie, de gintă şi chiar de trib, dacă avem în vedere că au competenţe peste mai multe comune ce au doar rang de gintă.
Aceşti oameni în halate sunt plătiţi cu bani mulţi ca să doarmă nopţile în aceste spaţii călduţe. Numai că în lăcomia lor, ei iau banii şi dorm acasă, lăsând cămăruţele călduţe în stare de părăsire. Nu-i centru de permanenţă prin judeţ unde să baţi la uşă în miez de noapte şi să ţi se deschidă. Mai toate au pe uşă câte un lăcătoi de pe vremurile străbunicului, încât nici cel mai expert hoţ în mânuirea şperaclului nu l-ar putea descuia.
Dacă din întâmplare vei găsi vreun purtător de halat alb, îţi va deschide uşa mormăind cu ochii întredeschişi un „Ce vrei?” După ce-ţi expui păsul, căscând de crezi că i s-a desfăcut falca de jos, îţi cere CNP-ul pe care ţi-l trece într-un registru, după care îţi transmite să suni la 112 dacă nu vrei să aştepţi până a doua zi dimineaţă.
De ce-o fi vrând Tamara Gâguliţa ca pe lângă aceşti adormiţi pe bani mulţi, în patul de la centrul de permanenţă sau de acasă, să fie însoţiţi şi de o subunitate SMURD? Ar fi două motive, ambele demne de puţul gândirii sale. Primul ca medicii din aceste centre să nu doarmă singuri. Al doilea ca aceşti medici să nu mai pape singuri banii celor de la Casa de Asigurări de Sănătate.
Cum propunerea sa n-are cum prinde viaţă nici în secolul următor, aşa cum n-a prins viaţă nicio propunere de-a sa de până acum, Tamara Gâguliţa va continua să-şi poarte fusta prin Camera Deputaţilor iar la sfârşit de săptămână să vină la Botoşani, să adune guguştiucii lui Cristoiu din presa locală şi să le mai ouă din puţul gândirii sale câte o mărgică de plastic sau cel mult de sticlă. Guguştiucii îi vor lăuda mărgica iar roboţeii Antenei 3 se vor minuna de câtă înţelepciune zace în puţul deputatei. Puteţi pune puţul şi la genul feminin, nu mă supăr!
Doamne, fericeşte-i pe botoşăneni cu cât mai multe deputate Gâguliţe că le merită din plin!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia