Feb 11

Acum, că se apropie alegerile europarlamentare, cei din PSD au înmulţit pomenile publice menite să le aducă voturi. Ce nu spun cei din PSD şi nu pricep românii care muncesc pe brânci de dimineaţă până seara este că aceste pomeni botezate ajutoare sociale sunt din bugetul ţării. Cu aceşti bani aruncaţi fără vreo eficienţă socială s-ar putea crea numeroase locuri de muncă, ceea ce ar fi mult mai benefic pentru toată lumea.
Senatorul PSD Doina Federovici face parte din categoria celor care risipesc bugetul public pe fel de fel de ajutoare sociale menite să adune voturi pentru candidaţii partidului la europarlamentare. De când botoşănenii au trimis-o în Parlamentul României, social-democrata intoxică viaţa publică botoşăneană cu fel de fel de comunicate prin care îşi propagă iniţiativele sale politice.
Dacă aceste iniţiative ar avea şi finalitate poate că n-ar mai fi trebuit să fi scris comentariul de faţă sau poate că aş fi scris unul elogiator. Dar nimic din ce Federovici susţine că a promovat în plan legislativ sau guvernamental nu a fost dus la bun sfârşit, adică n-a avut finalitate.
La sfârşitul săptămânii trecute a mai trimis presei locale un comunicat prin care anunţa că ea a cerut ministrului Muncii Mariana Câmpeanu ca ajutoarele sociale pentru încălzire să se acorde şi pentru lunile octombrie şi aprilie, în momentul de faţă aceste ajutoare fiind acordate pentru o perioadă de cinci luni, adică din noiembrie până în martie.
În primul rând că lunile octombrie şi aprilie nu sunt luni cu temperaturi atât de scăzute încât să merite cheltuiala de a face focul în casă. Nici un român întreg la minte nu va risipi banii munciţi pe încălzirea locuinţei într-o perioadă când afară temperaturile au o medie între 15 şi 20 de grade C.
De când au fost stabilite alegerile europarlamentare pentru ziua de 25 mai, premierul Ponta anunţă fel de fel de facilităţi sociale, toate acoperite cu bani de la buget. În teritoriu, cei precum Doina Federovici fac la fel. Noroc că preşedinţia Consiliului judeţean nu este la PSD că bugetul pe acest an s-ar fi dus la puturoşii judeţului sub diferite motive.
Dacă pe Federovici o doare inima şi nu moare de mila persoanelor neajutorate, ar face bine să-i ceară şefului ei politic care este şi premierul României să creeze locuri de muncă. De exemplu, să acorde facilităţi patronilor care angajează forţă de muncă din rândul celor asistaţi social. Să-i ceară ministrului Muncii, nu bani pentru încălzire ci cadru legislativ avantajos pentru angajatori şi în acelaşi timp să înăsprească legislaţia cu pensionarea pe motive de boală. Am ajuns o naţiune de handicapaţi şi bolnavi închipuiţi. Guvernul Boc a încercat să facă ceva ordine în acest domeniu dar a renunţat tot din motive electorale.
Originară din comuna Coşul, o comună dominată de ţigani săraci, bugetul primăriei se duce pe ajutoare sociale. Probabil că Federovici crede că dacă provine dintr-o comună cu familiile asistate social, aşa trebuie să fie întreg judeţul, întreaga Românie.
Ce nu poate înţelege Federovici şi cei ca ea este faptul că prosperitatea unei ţări nu se asigură acordând ajutoare sociale şi încurajând nemunca ci determinându-i pe cetăţenii ei să muncească. Iar ca să muncească trebuie să le oferi locuri de muncă şi nu ajutoare sociale.
Mesajul meu, de cetăţean care munceşte, către senatorul PSD Doina Federovici este sub forma unei întrebări:  Cucoană, dar la muncă nu-i îndemni? Şi nu ne mai intoxica cu comunicate de presă menite să-i prostească pe botoşăneni, că nu toţi ne uităm la Antena 3 a turbătorului – infractor Dan Voiculescu.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia