Feb 13

Deşi în plan naţional, la nivelul PSD-ului, preşedintele executiv al PSD Botoşani, primarul Ovidiu Portariuc, n-are nici un cuvânt de spus şi este pe deplin un anonim, spre deosebire de liderul PNL Florin Ţurcanu care apare frecvent cu declaraţii în presa naţională, erl fiind vicepreşedinte la nivel de ţară, liderul local social-democrat face declaraţii lipsite de conţinut presei locale.
Fără să-l întrebe cineva, ieri, Portariuc a declarat presei locale că noua alianţă USD se poate debarasa de PNL pentru că are majoritatea necesară să guverneze singură.
Bietul Ovidiu, în îngustimea priceperii sale politice nici nu-şi poate imagina ce consecinţe dezastruoase va avea pentru structurile locale ieşirea PNL de la guvernare.
Să-i explic, dacă va avea resursa intelectuală necesară să priceapă cele de mai jos, cam ce consecinţe va avea la nivelul judeţului Botoşani această mişcare politică.
În primul rând, ieşirea de la guvernare a PNL va determina imediata colaborare a acestora cu PDL-ul lui Vasile Blaga. La nivelul Consiliului Judeţean Botoşani, consilierii PNL şi PDL vor fi în număr de 18 din 33, adică vor forma o bouă majoritate.
Noua majoritate va elimina din conducerea Consiliului judeţean vicepreşedintele PSD şi va alege unul din rândurile PDL-ului. Apoi, noua majoritate va marginaliza crunt primarii PSD-ului, obligându-i să joace cum le va cântai Florin Ţurcanu.
La nivelul Consiliului Local Municipal PNL şi PDL vor forma o altă majoritate, care în fapt funcţionează şi acum. Majoritatea va duce la trimiterea acasă a viceprimarului PSD Cosmin Andrei nşi alegerea unuia din PDL. În ce-l priveşte pe primarul Ovidiu Portariuc, el nu va putea obţine aprobarea la nici un proiect de hotărâre care să-i permită să-şi impună o politică proprie sau de partid. Va deveni pur şi simplu un primar de paie, ca să nu spun de cârpă.
La nivelul celorlalte oraşe şi comune din judeţ se vor forma în consiliile locale noi majorităţi care vor duce la eliminarea viceprimarilor PSD. Iar la comunele cu primari PSD, coaliţia PNL – PDL va bloca în consiliul local orice demers al acestuia.
Portariuc a vorbit ca să nu tacă, a vorbit ca un nevolnic.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia