Feb 17

Nu prea cred în coincidenţe pentru că încă din şcoala generală am fost obişnuit de profesorii de gimnaziu să mă bazeze pe argumentele ştiinţei. Dealtfel, despre zona fenomenelor paranormale aveam să aflu şi să citesc câte ceva mult mai târziu, după ce am absolvit şcoala medie.
Totuşi, ieri, mi s-a întâmplat un lucru ciudat în zona din fala Uverturii Mall. În jurul orei 09.00 mă îndreptam spre redacţie.. Numai ce am trecut de semaforul din intersecţia Mall-ului că am şi fost abordat de un cetăţean din Ştefăneşti. Omul a ţinut să-mi mulţumească pentru reportajele realizate anul trecut despre mafia care domină Primăria Ştefăneşti şi mai ales să-mi mulţumească pentru că nu m-am lăsat cumpărat de către secretarul Stelică Neagu sau primarul Ştefănel Rusu.
Mai spunea omul că de atunci, cei din Ştefăneşti când au probleme cu funcţionarii din primărie îi ameninţă că aduce Lumea lu’ Rotundu să facă dreptate. Aşadar, pentru cei din Primăria Ştefăneşti sunt folosit de localnici pe post de bau-bau.
Desigur, m-am simţit măgulit de cele spuse de orăşeanul din Ştefăneşti dar am vrut să aflu cum de au văzut ei reportajele de vreme ce în târgul de pe malul Prutului nu se receptează postul Tv Tele’M. Omul mi-a spus că lumea le vizionează de pe site-ul Jurnalului, după ce sunt postate pe You Tube.
Înarmat cu o astfel de energie pozitivă am plecat spre Editura Agata pentru a-l contacta pe directorul Ioan Istrati în vederea procurării de la acesta a ultimului număr din revista literară Luceafărul.net pentru a o prezenta la revista presei. Am rezolvat şi această problemă cu brio.
În timp ce treceam din nou prin faţa Uverturii Mall, chiar în locul în care am fost abordat de dimineaţă m-a oprit jurnalistul Val Guraliuc. Discutam cu el despre „dosarul Traian Apetrei” (mai exact despre nota proastă pe care i-a acordat-o la lucrarea de manager al Teatrului Eminescu profesorul Cornel Furtună) când a dat buzna peste mine un bătrânel isteric care a început să-mi adreseze fel de fel de invective.
Luat prin surpriză, nu l-am recunoscut din prima. Apoi mi-am dat seama că este Liviu Buiuc, cel pus director interimar la Filarmonica Botoşani de către un grup de interesaţi să-l înlăture de la conducerea instituţiei pe directorul legitim Mihai Sârbu.
În acelaşi loc, adică tot în faţa Uvertura Mall am mai avut o întâlnire cu Buiuc şi am constatat atunci, după modul în care s-a manifestat şi dialogat că omul are o problemă de coerenţă în gândire. Fiind vorba de o persoană publică, am scris pe blog un articol în care mă întrebam dacă omul nu este cumva senil.
La întâlnirea de ieri, Buiuc, în vorbele sale repezite şi greu de înţeles, susţinea că cineva din Franţa i-a l-a anunţat că un jurnalist de la Botoşani l-a făcut senil. Nici rândul trecut, nici de această dată Buiuc nu ştia cum mă cheamă şi habar nu avea de existenţa publicaţiei Jurnalul sau de emisiunile mele televizate. Probabil că omul trăieşte în dizarmonia muzicii sale şi este străin de realităţile lumeşti.
Că este aşa, a confirmat-u cu puţin timp în urmă consilierul local Cornel Furtună care a pus problema într-o şedinţă de lucru dacă este normal ca din banii publici să fie plătit un director care a întrerupt concertul pentru a se adresa spectatorilor cu problemele sale personale.
Revenind la întâlnirea mea, pentru că Buiuc se manifesta agitat, coleric, a atras atenţia celor trei poliţişti locali care asigurau ordinea în parcarea din faţa Mall-ului. interesant a fost că vreo doi trecători care au auzit vorbele rostite de Buiuc s-au oferit să-mi fie martor, dacă-l chem cumva în judecată.
Le-am mulţumit şi le-am spus că nu am obiceiul de a mă judeca cu oamenii care au probleme cu uzul raţiunii. Pentru că Buiuc continuat să se agite, atât eu cât şi Val Guraliuc l-am părăsit pentru a nu crea o atmosferă de bâlci.
Am mai reţinut că Buiuc n-a citit cele scrise de mine până acum referitoare la persoana sa ci doar reproducea mecanic ce a fost informat din Franţa. Că Jurnalul sau Blogul lu’ Rotundu sunt citite şi în străinătate ştiu şi poate oricine să se convingă verificând statistica de pe trafic.ro Dar mă văd nevoit să reţin şi faptul că într-un post public a fost pus şef o persoană care are probleme de responsabilitate asupra faptelor, chiar dacă numai interimar.
Cum spuneam, nu cred în coincidenţe, dar ieri, în faţa Uvertura Mall, mi-a fost dat să fiu implicat într-un şir de evenimente la un interval scurt de timp. Fiind vorba de evenimente plăcute şi neplăcute, trag concluzia că zona nu este una controlată de o energie negativă. Cel mult poluată efemer de trecerea celor ca Liviu Buiuc. De această dată mă întreb legitim: O fi numai senil sau doar trăieşte într-o lume a sa pe care eu nu o înţeleg?!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia