Feb 25

Ieri, premierul Ponta a anunţat că ministrul Muncii Mariana Câmpanu a suferit un atac cerebral dar că nu renunţă la funcţie. Povestea cu atacul cerebral poate fi tot atât de reală ca şi încercarea de sinucidere a lui Adrian Năstase. Dacă cu adevărat a suferit un atac cerebral, atunci trebuia să fie internată în spital, supusă unui tratament de recuperare şi nu să stea cu curul pe scaunul de ministru şi să comită noi şi noi abuzuri de putere.
Mai degrabă aveam de-a face cu o diversiune menită să trezească sentimente de milă, de compătimire, care să ducă la trecerea în planul doi a faptului că şi-a pensionat soţul cu un grad de invaliditate nemeritat.
Câmpanu are vârsta de 65 de ani şi de când a ajuns din nou ministrul Muncii, n-a făcut altceva decât să promită câte în lună şi-n stele, fără a realiza măcar una din promisiuni. Nu putem crede că prin PNL n-ar fi fost un alt politician mai tânăr bun de ministr al Muncii. Dar Câmpanu face parte din generaţia de neocomunişti care s-au dispersat inclusiv prin partidele istorice şi se bucură de susţinere transpartinică.
Ajunsă ministru, Câmpanu şi-a aranjat membrii familiei în posturi extrem de călduţe, plătite cu mii de dolari pe lună. Cum să se ducă baba acasă, că ar pune în pericol posturile copiilor!
O ţară întreagă a putut vedea cum soţul doamnei ministru se plimba cu maşina unei instituţii a statului precum ARR, pusă la dispoziţie de feciorul ajuns şeful acestei instituţii. Pensionarul cz grad I de invaliditate cu însoţitor arăta extrem de voi şi chiar a fost prezent şi la nunţile unde a fost invitat.
În octombrie anul trecut am realizat un reportaj în cătunul Stahova, comuna Şendriceni. Silvia Pavăl, femeie la n59 de ani, a suferit un accident vascular care a imobilizat-o la pat. Silvia nu poate merge, nu-şi poate folosi mâinile. nu poate sta în şezut, nu poate mânca, bea dor lichide, vorbeşte cu greu.
Un ordin al Ministerului Muncii, semnat chiar de Mariana Câmpanu, prin care s-a revizuit gradele de invaliditate, accidentul cerebral, fie şi  cu consecinţe grave a fost scos de pe lista gradelor de invaliditate. Silvia nu are dreptul pensie de grad de invaliditate, la însoţitor, pur şi simplu n-are dreptul la nimic. Doar la moarte! Dealtfel reportajul l-am intitulat „Condamnată la moarte”.
Câmpanu, pe când se afla în funcţia de şef al Casei de Pensii Ilfov, prin 2005, şi-a adus soţul din Bucureşti, de la Casa de Pensii de sector şi l-a pensionat cu gradul I de invaliditate şi cu drept de însoţitor, deşi legea îi obliga soţul, dacă era aşa bolnav, să-şi depună dosarul la Casa de Pensii de sector. Un abuz clar de putere din partea Marianei Câmpanu care avea să ajungă, de două ori, ministrul Muncii, ultima dată în „cel mai cinstit guvern”, cel al lui Ponta.
Dacă Câmpanu mai avea un dram de moralitate şi bun simţ, imediat de a fost descoperită de presă că a comis acest grosolan abuz, demisiona imediat. De când cazul său a devenit public au trecut săptămâni iar ea, nici după un accident cerebral suferit nu se dă dusă acasă. Baba are tupeu!. Are tupeu pentru că premierul Ponta a declarat că o susţine, de vreme ce este duşmanul lui Băsescu ca şi el.
În accepţiunea premierului Ponta, dacă te declari duşmanul lui Băsescu poţi comite orice fărădelege pentru că totul îţi este iertat.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Are tupeu baba!”

  1. 1. o alta baba Says:

    Ce spuneti de teatrul cu ponta pe drumul spre Suceva din toamna cu dorinel umbrarescu?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia