Feb 26

Ieri după amiază, în timp ce liberalii se strângeau grămadă să voteze ieşirea de la guvernare şi totodată ruperea USL, premierul Victor Ponta a ieşit pe un post de televiziune şi, cu ditamai nodul în gât, ipocrit se ruga de liberali să nu-l părăsească din Guvern, că el le satisface toate dorinţele, numai una singură n-o poate: cea de-al accepta pe Johannis Klaus vicepremier.
Mimatul izbucnitului în plâns de către Ponta n-a făcut decât să ne întărească convingerea că omul acesta nu poate fi original în nimic din tot ce face. Să ne amintim cum în pragul alegerilor prezidenţiale din anul 2004, Traian Băsescu, tot la televizor, s-a apucat să-l plângă pe Teodor Stolojan că s-a smintit omul şi nu mai poate candida preşedintele României. Cu un „Dragă Stolo…!”, Băsescu îl plângea cu un ochi şi-l supraveghea cu celălalt ca nu cumva lui Stolo să-i treacă prin mintea rătăcită că totul nu-i decât o înscenare prin care Băsescu îl elimină din cursa prezidenţială, luându-i locul de candidat.
Pentru că Băsescu a introdus pentru prima dată emoţiile naţionale cu „nodul în gât”, el este inventatorul acestei stratageme politice. Ponta, care l-a copiat ieri, n-a făcut altceva decât să-l plagieze, capitol la care, trebuie s-o recunoaştem, Ponta este de-o abilitate de invidiat.
Dar să nu-l uităm pe eroul zilei. Să nu credeţi că mă refer la crin Antonescu. Nici pe departe el nu poate fi eroul celor consumate aseară târziu, aproape de orele 23.00, în conferinţa de presă a liberalilor. Eroul nostru s-a aflat lângă Antonescu şi a tăcut mâlc. Probabil că a fost cuprins de aşa o stare de emoţii că nodul nu i s-a mai aşezat în gât ci i s-a dus direct ăn stomac.
Desigur, aţi priceput, mă refer la neamţul Johannis Klaus. Bietul neamţ, cel scos fercheş din Dumbrava Minunată a Sibiului şi adus pe post de Nod gordian al PNL în USL, şi-a îndeplinit cu brio misiunea de-al face pe Ponta şi ai lui social-democraţi să se cutremure. Ponta şi ciracii lui, mai toţi baroni locali de prim rang, ştiau că acest neamţ, dacă va intra în Guvern, le va fi aduce pieirea. Aşa că au făcut tot ce au ştiut ei că le poate fi de folos şi s-au opus cu străşnicie.
Pot să jur că în toată această tevatură în care neamţul a fost pe post de bau-bau pentru Ponta şi ai lui se află mâna cea vânjoasă de marinar vâslitor a lui Traian Băsescu. Sper că vom afla cum s-a pus la cale această cacealma trasă lui Ponta şi care sunt gândurile de viitor ale lui Traian Băsescu faţă de Crin Antonescu.
Cât despre Ponta, mai că aş crede că i s-a hărăzit soarta lui Ianukopvici. Chiar ieri DNA-ul l-a reţinut pe Dan Ruşanu, l-a anunţat pe Chiţoiu că stă la rând iar cum firele ordonanţei de urgenţă buclucaşă duc la Ponta, să nu ne mirăm că într-o zi oarecare cei de la DNA vor face o percheziţie în sediul Guvernului şi la plecare vor dori să fie însoţiţi chiar de premierul Ponta.
În ce-l priveşte le Johannis, vă mai amintiţi de editorialul meu intitulat „Anecdota neamţului Klaus”? Ei bine, neamţul nostru s-a dus la „răzbel” cu Ponta iar acum se întoarce acasă ca şi neamţul din anecdota lui Petre Ispirescu: învins şi tras pe sfoară chiar de către cei pentru care s-a băgat în luptă.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia