Feb 27

Nici că se putea ursi pe postul de şef la Autoritatea Rutieră Română de la Botoşani o altă persoană decât Ioan Albu. Pentru că liberalul Srelian Pleşca a demisionat din funcţia de director, în locul său a fost numit interimar Ioan Albu.
Nu cred că botoşănenii îşi mai aduc aminte de isprăvile lui Ionică, social-democratul cel Viteaz de acum, fost consilier municipal din partea Partidului Automobiliştilor, ce-a poftit la titlul de baron local în vremurile când cei din PSD mâncau pâinea amară a opoziţiei.
Să recapitulăm. În urma alegerilor din vara anului 1996, Partidul Automobiliştilor, o aripă a PDSR-ului, a scos la Botoşani doi consilieri municipali, unul dintre ei fiind chiar Ioan Albu.
Albişor al nostru era la acea vreme şeful ARR-ului, deci venea in interiorul lumii automobiliştilor. Avea domn’ Ionică meteahna de a trage la măsea şi a se uita după fustele scurte într-un ritm care dădea multe bătăi de cap primarului de atunci Ioan Cojocaru.
Lacom şi apucător, Ionică avea nevoie de bani, de băutură, că distracţia costă şi mai ales favorurile fustelor scurte nu se obţineau pe gratis. În lăcomia sa nu şi-a dat seama că poate fi turnat şi să-şi piardă onoarea de a mai fi alesul urbei. S-a găsit un zgârciob de nemulţumit care n-a vrut nici în ruptul capului să dea cât i-a cerut Ionică şi s-a dus de l-a pârât la Poliţie. Aşa se face că spre sfârşitul anului 1996 (sper ca anul să fie cel corect), consilierii locali au constatat că scaunul colegului lor Ioan Albu a rămas gol.
După ce şedinţa de Consiliu s-a terminat, primarul Cojocaru a avut surpriza să-l găsească la uşa sa pe şeful Poliţiei, colonelul Costcă Holcă, care l-a informat că tocmai l-a arestat pe Ioan Albu pentru luare de mită.
La percheziţia din biroul său de la ARR, s-au putut vedea sticle pline cu băutură fină atât în dulap, fişet, cât şi goale în coşul de gunoi sau pe pervazul geamului. Vreo 29 de zile a stat după gratii Ionică al nostru, după care s-a învârtit şi a scăpat cu o condamnare cu suspendare.
De atunci n-a prea mai apărut în viaţa publică, preferând să stea în locuri mai ferite. De când la putere s-a instalat Guvernul Ponta, cu miniştri infractori, plagiatori, corupţi şi oportunişti, Ionică Albu a fost cuprins de fiorii bucuriei neţărmurite. A simţit că iar au venit şi vremurile sale, că zeiţa Fortuna îi zâmbeşte din nou şi musai trebuie să fie din  nou ce-a mai fost: şeful ARR, o vacă care, dine mulsă, poate da lapte cât să iasă de-o vilişoară în curtea căreia să fie parcată o maşină de lux.
Cei din conducerea PSD Botoşani cred că se simt mândri cu numirea lui Ioan Albu la conducerea ARR, el întrunind toate condiţiile cerute de premierul Victor Ponta pentru ca un membru social-democrat să fie promovat într-o funcţie publică. Cine nu crede, îi poate cere lui Albu să-i arate cazierul judiciar şi se va convinge.
Domn’ Ionică, fii binevenit în lumea bună a Guvernului Ponta şi ai grijă să nu-l faci de râs şi să intri cât mai degrabă în rândul baronilor locali. Şi, nu uita, dacă vrei să treci de la statutul de interimar la cel de şef oficial, să treci pe la Gheorghe Vâzdoagă, secretarul executiv al PSD. Nu uita de sacoşa cu chirpicul. Fără ea nu vei primi huzmetul râvnit, chiar dacă restul condiţiilor impuse de Ponta le întruneşti cu succes
În final, mai am aţi spune o vorbă: fii cu ochii pe cei de la DNA, că doar tot păţitul îi priceput şi nu cred că pofteşti la brăţările lor noi.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia