Mar 02

Am aflat cu stupoare că viceprimarul PSD Cosmin Andrei i-a ameninţat pe oamenii de afaceri care derulează lucrări cu Primăria Botoşani că dacă mai continuă să acorde publicitate Tele’M-ului şi site-urilor locale care critică activitatea primăriei nu le va mai deconta facturile cu lucrările recepţionate.
O asemenea situaţia s-a mai consumat în spaţiul public botoşănean pe vremea premierului Adrian Năstase. Şi atunci oamenii de afaceri din Botoşani au fost chemaţi la o întâlnire cu conducerea PSD Botoşani pentru a fi atenţionaţi că dacă mai susţină prin publicitate Jurnalul vor avea parte numai de controale. Iar ca cei aflaţi la întâlnire să nu creadă că se glumeşte, de faţă au fost şi şeful Gărzii Financiare, şeful Inspecţiei Muncii, şeful Fiscului şi cel al Poliţiei.
Iată că situaţia din perioada lui Năstase se repetă şi sub tizul său Victor Ponta, la nivel de Botoşani rolul de îngrijitor la WC-ul social-democraţiei, adică de a face treburile murdare,  fiind încredinţat viceprimarului Costmin Andrei. Cel puţin doi patroni locali mi-au adus la cunoştinţă că nu mai vor publicitate pe site-ul Jurnalului pentru că şi aşa sunt sătui de controale şi de blocaj financiar cu Primăria Botoşani şi nu mai vor şi alte şicane.
I-am înţeles şi nu-i condamn. De mersul afacerilor firmei lor depinde pâinea multor botoşăneni şi n-am dreptul de a le pune pâinea în pericol adoptând o atitudine de luptă cu inconştientul viceprimar. Ce nu ştie acest Cosmin Andrei este faptul că funcţia pe care o deţine, o deţine vremelnic, după care va redeveni anonimul de altădată. Numai că atunci ne vom plăti şi noi poliţele pe care el le emite în momentul de faţă asupra noastră, a celor din media botoşăneană care nu ridică osanale PSD-ului.
Aş putea să-l fac de căcat şi pe primarul Ovidiu Portariuc şi pe vviceprimarul Cosmin Andrei dezvăluind public încercările lor disperate de a mă mitui ca să nu-i mai critic şi să fiu mai înţelegător cu politica promovată de Guvernul Ponta. N-o fac pentru că atunci aş fi şi eu ca ei: un ticălos.
Au putut constata şi singuri că banii oferiţi de ei, bani publici, nu mi-au închis gura şi nu mi-au schimbat atitudinea faţă de comportamentul lor şi al social-democraţilor în ansamblu pentru că nu vreau să fac parte din galeria aplaudacilor PSD-ului, minţindu-i pe cititorii site-ului Jurnalul şi telespectatorii care-mi urmăresc emisiunile.
Sunt zilnic oprit pe stradă de mulţi botoşăneni care mă felicită şi încurajează pentru modul în care comentez şi prezint public activitatea actuală a politicienilor. Atitudinea lor de apreciere la adresa muncii mele face infinit  mai mult decât banii oferiţi de Portariuc şi Andrei.
Dacă faţă de primarul Ovidiu Portariuc am şi o brumă de respect şi-l înţeleg că este prizonierul unei grupări mafiote care-i dictează ce decizii să ia ca primar, pe viceprimarul Cosmin Andrei l-am aşezat într-o altă categorie socială. Pe el îl pot compara cu celebrul personaj al obscurului filozof francez medieval care şi-a construit o teorie despre filozofia vieţii folosind ca personaje centrale anumite specii de animale a căror moduri de viaţă au fost însuşite şi de unii dintre oameni.
Bouridan susţinea că un anumit animal pus între două căpiţe de fân identice, nu se poate decide din care să mănânce, din încăpăţinarea-i caracteristică, şi moare de foame. Aidoma eroului lui Bouridan, Cosmin Andrei nu se poate decide aă aleagă între buna creştere de acasă, educaţia primită în familie şi de la societate şi între imoralitatea şi ticăloşia politicii. Neputând alege, el va dispărea în curând din viaţa publică, precum şi eroul lui Bouridan. Atunci va trebui să dea socoteală pentru faptele sale de acum!
Dacă aş fi francez, i-aş transmite lui Cosmin Andrei următorul mesaj: Monsieur, vous êtes un trou du cul! Cum sânt român, îl avertizez pe acesta că nu mor caii din presa locală când vor cotarle ca el.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia