Mar 30

De ceva timp omul de afaceri botoşănean, fondatorul companiei de construcţii Victor Construct, a început să aibă anumite probleme. Mai întâi primarul Ovidiu Portariuc a oprit lucrările de anvelopare blocuri câştigate de firma lui Victor Mihalachi pe motiv că licitaţia n-ar fi fost tocmai corect organizată. De când l-a lovit corectitudinea pe Portariuc este greu de spus. Primarul este lovit de o corectitudine şchioapă. Când vine vorba de firma Victor Construct, chichiţele sunt repede descoperite sau inventate, numai ca să se găsească o piedică în a-l şicana.
Nu aceeaşi corectitudine l-a dat mustrări de conştiinţă lui Portariuc când a încredinţat fără vreo licitaţie, cum ar fi fost legal, întreţinerea spaţiilor verzi din oraş firmei din Roma, Coornell’s Floor, patronată de Marcel Bârsan. Mai ales că această firmă n-are nici în clin nici în mânecă cu întreţinerea spaţi8ilor verzi.
Dar să revenim la Victor Mihalachi. Nici bine n-a primit vestea că i s-au blocat lucrările de anvelopare blocuri că o altă informaţie a ajuns în presă. ANAF-ul, în urma unui control la firmă a constatat că s-au decontat cheltuieli de transport şi cazare pentru muncitorii care lucrează în ţară, fără ca decontul de cheltuieli să fie corect întocmit. Şi a imputat ANAF-ul toate aceste cheltuieli în sumă de un milion de euro.
Este curată tâmpenie. Un adevărat inspector sau controlor fiscal, cum s-i fi numind el, nu se leagă de felul formularului utilizat, de cum este completat sau cu ce culoare de pix s-a scris. Un controlor profesionist va fi interesat dacă în acea localitate unde s-au dus muncitorii sunt lucrări în derulare, există contract de lucru, s-au încasat bani de la beneficiar şi că acel decont nu-i unul fictiv.
Dar să impuţi toată cheltuiala pe motiv că nişte hârtii au fost completate greşit de nişte oameni care ştiu să pună cărămida în zid şi nu să mânuiască pixul prin birouri, este de acum o bătaie de joc la adresa celor care muncesc. Astfel de controlori ar trebui daţi imediat afară. Ei sunt o frână în calea dezvoltării economice, ei distrug destine umane desfiinţând abuziv locurile de muncă prin a bloca financiar companiile private.
Cunosc bine cum lucrează aceşti puţoi lipsiţi de cunoştinţe profesionale. În cei 24 de ani de activitate privată am întâlnit mulţi tolomaci care o făceau cu mine pe-a deştepţii şi cărora le-am demonstrat că nu aveau habar de legile care le reglementau activitatea şi nici nu ştiau cum să efectueze un control încrucişat pentru a descoperi eventualele fraude.
Dar problema la Victor Mihalachi este abia la început. El va mai suferi astfel de lovituri cât de curând. Omul pregăteşte lansarea postului Tv SOMAX. Deja studiourile sunt amenajate, aparatura montată iar echipa care va asigura realizarea programului de emisie este în încălzire. Se pare că liderii PSD, Ovidiu Portariuc şi Andrei Dolineaschi au simţit că nu vor avea control asupra politicii redacţionale, adică proaspătul mogul Victor Mihalachi nu s-a arătat a fi de partea stângii şi a susţine politica PSD. Mi se pare firesc ca Victor Mihalachi, ca om de afaceri, să fie de partea celor care muncesc şi nu de partea profitorilor, mincinoşilor şi corupţilor din PSD.
Iar pentru că PSD-.ul a realizat încotro va bate politica redacţională, au început să facă ce ştiu ei mai bine: să-l îngenuncheze pe Victor Mihalachi cu controale şi imputaţii inventate. Nu în Victor Mihalachi lovesc canaliile din PSD ci în angajaţii săi, în cei care muncesc să-şi întreţină familia. Dar canaliile social-democrate nu ţin cont de nimic şi demolează vieţi şi destine omeneşti fără a clipi măcar.
De-a lungul existenţei umane, moliile ca ciuma bubonică, holera n-au făcut atâtea victime câte au făcut comunismul în cei aproape 100 de ani de când s-a instalat la putere în bunele ţări. La noi, fiarele comuniste s-au ascuns sub blana social-democraţiei şi continuă cu aceeaşi ferocitate să omoare. Nu neapărat fizic! Moartea prin înfometare, prin distrugerea carierei, prin distrugerea viitorului tău şi a copiilor tăi este mult mai cumplită decât moartea fizică. Iar actualii social-democraţi aşa te distrug dacă nu eşti din tagma lor.
Se apropie sărbătoarea Paştilor iar omul de afaceri Victor Mihalachi are de pătimit. Nu de la ouă roşii ci de la purtătorii de eşarfe roşii!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Patimile pascale ale lui Victor Mihalachi”

  1. 1. oricare Says:

    dar daca era asa de corect de ce nu inregistra diurnele in statul de plata a salariatilor asa cum ar fi corect?de ce trebuia gasita o alta forma? au fost intrebati cei inscrisi in tabele daca au habar de sumele trecute pe ei??!!pun pariu ca 1/10 daca stiu, si tot atat au si vazut in buzunar.toti stiu ca diurnele acolo sunt mici dar au dedus maximum posibil.

  2. 2. Ioan Rotundu Says:

    Diurna nu se consideră venit salarial şi nu se înscrie în statul de plată. Regimul juridic şi financiar al diurnei este total diferit de cel salarial.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia