Mar 31

Sistarea furnizării apei potabile la scări şi blocuri întregi, sancţionându-i practic pe consumatorii buni platnici, a creat un val de ură în rândul botoşănenilor împotriva liberalului Florin Ţurcanu. Acest val de ură a fost alimentat din plin de răspândacii PSD-ului care s-au postat la ieşirea din blocurile sancţionate şi le spuneau locatarilor că PSD-ul nu le-a oprit niciodată apa aşa cum o face liberalul Ţurcanu.
L-am atenţionat prin comentariile mele pe preşedintele Ţurcanu că sistarea furnizării apei nu este soluţia cea mai potrivită, mai ales luată în pragul alegerilor europarlamentare dar n-a dorit să ţină cont. S-a speriat şi a revenit asupra deciziei după ce a luat act de revolta botoşănenilor buni platnici. Dar răul l-a făcut şi niciun botoşănean din cei corecţi la plată şi care s-a trezit fără apă la robinet nu-l va mai susţine electoral pe Ţurcanu şi nu va mai voita cu PNL în vreo împrejurare.
Cei de la Nova Apaserv au comunicat că au revenit asupra deciziei de teama ca să nu apară păduchii. Proşti ca noaptea! Păduchii nu apar peste noapte şi nu la cei obişnuiţi cu curăţenia. La cei mizerabili prin modul lor de viaţă păduchii fac parte din famili. Tot ăştia sunt şi cei răi platnici.
Îl credeam pe Ţurcanu mai pragmatic şi că a învăţat din greşelile grave comise de Cătălin Flutur în perioada când era primar şi se apropiau alegerile locale. Valul de ură luase amploare împotriva a tot ce însemna PDL iar viceprimarul Florin Ghiorghiţă a turnat gaz pe foc cât a putut. Mai întâi a creat duşmănie din partea posesorilor de animale de companie promovând un  regulament tâmpit şi inutil. Dar miile de posesori de animale de casă s-au înverşunat asupra PDL-ului şi s-au răzbunat pe Flutur nevotându-l.
Acelaşi Ghiorghiţă voia ca proprietarii de animale de casă să plătească o taxă la asociaţiile de proprietari, considerând animalul un fel de membru ăîn familie. Altă trăsnaie care a stârnit alt val de ură împotriva PDL.
La ura posesorilor de animale s-a alăturat şi ura posesorilor de autoturisme ridicate abuziv de firma HSR, Ghiorghiţă fiind un factor activ în apărarea abuzurilor firmei, deşi ar fi făcut mari servicii partidului dacă ar fi muţit. A ieşit ca păduchele în frunte ori de câte ori a avut prilejul, luând apărarea celor de la HSR şi sporind ura publică împotriva portocaliilor.
Flutur a pierdut alegerile datorită modului în care viceprimarul Florin Ghiorghiţă a procedat cu botoşănenii. Iată că locul lui Ghiorghiţă l-a luat acum liberalul Ţurcanu. În loc ca el să protejeze botoşăneanul corect, a acceptat să fie sancţionat la fel ca răul platnic.
Aşa cum am mai afirmat, decizia celor de la Nova Apaserv susţinută de Ţurcanu a dus la sancţionarea nemeritată a PNL-ului şi spre folosul PSD-ului. Cu o astfel de atitudine publică, Ţurcanu nu va obţine la Botoşani peste 20% la europarlamentare iar imaginea sa publică se degradează accelerat.
Hârâiala zilnică cu cei din PSFD nu-l avantajează. Portariuc trebuie lăsat să-şi rupă singur gâtul, trebuie lăsat să gafeze cât mai mult ca botoşăneanul singur să se convingă ce primar incompetent şi nevrednic a votat.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Gafa lui Florin Ţurcanu, costisitoare politic”

  1. 1. Bors de ziare Says:

    Autorul articolului de fata inainte parca il critica pe Turcanu, ca cica e penal, etc. Acuma si-a schimbat opinia, si il uraste pe Portariuc, “omul cu proiectul”. Ce sa-i faci, asa e cand ai gatlejul plin de ura, nici nu ai taria sa te bagi in politica (macar asa ai avea prilejul sa vezi cati mai voteaza in zilele noastre un nou vadim de paie). Oamenii au ales, si ce e ales e bun ales. De ce sa ne trebuiasca un PNL la care Anto are draci si vorbeste cu Basescu oricand vrea el ? Cred ca vechiul PNL va avea soarta taranistilor – va dispare de pe scena electorala. Nu avem nevoie iar de un partid identificat prin conducatorul lui, altfel ar fi doar un club de interese, o clica, si nu o reprezentare vizibila a milioane de oameni din teritoriu…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia