Jun 05

Unul dintre marii escroci ai actualei conduceri BOR este arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Bucovinei. Omul în sutană a demonstrat că nu are pic de respect pentru credinţa istorică a poporului român, punând interesele financiare personale şi de grup întotdeauna deasupra moralei creştine.
Dovedit turnător la Securitate, poate cea mai gravă faptă a unui preot comisă atunci când divulgă taina împărtăşaniei, Pimen n-a considerat firesc să se retragă într-o mănăstire izolată pentru a-şi ispăşi păcatele. Dimpotrivă, el a considerat de datoria sa de preacinstită faţă bisericească să stea în fruntea Arhiepiscopiei şi din acest post să continue activitatea sa imorală şi păcătoasă, spurcând în continuare adevărata credinţă în Dumnezeu.
Pimen s-a luptat şi a obţinut de la Guvernul Năstase o suprafaţă uriaşă de pădure în zona Obcinilor Bucovinei, Mestecănişului şi Freredeului. Imediat ce a intrat în posesia acestor suprafeţe de pădure a trecut la o exploatare nemiloasă. Munţi întregi au fost goliţi de pădurile de brazi, totul spre folosul Bisericii şi a preoţilor. Astăzi, în locul mândrelor şi răcoroaselor păduri bucovinene de brazi se poate vedea piatra goală a muntelui. Localnicii şiu-au făcut cruce şi nu le-a venit a crede că ce n-au făcut comuniştii fac acum preoţii.
Implicat în mai multe cercetări penale pentru exploatări forestiere ilegale, Pimenj a scăpat de fiecare dată basma curată. Iată că din nou se află în centrul unui imens scandal de fraudă asupra fondurilor europene. Arhiepiscopului Pimen nu i-a fost nici jenă şi nici frică de Dumnezeu să pună mănăstirile şi bisericile să declare ferme zootehnice fictive şi să beneficieze de subvenţie europeană..
În concubinaj de hoţie cu medici veterinari dar şi conducerea APIA de la Suceava şi Centrală, Pimen a pus la cale marele jaf. Acum avem şi explicaţia de ce a fost invitat ministrul Agriculturii, împreună cu Ponta şi Dragnea, imediat după Paşti, la masă împărătescă la Patriarhia Română. Acolo s-a legitimat jaful asupra fondurilor europene, fără ca actualului Guvern Ponta să-şi pese de faptul că de la nivelul Comisiei Europene s-ar putea suspenda acordarea de subvenţii fermierilor din România.
Probabil că suferinţa românului de rând nu poate conta în faţa lăcomiei popeşti a capilor BOR.
Bietul ţăran este pus să umble zile la rând, să se umilească la cozile de la APIA şi să rabde batjocura funcţionarilor numai să poată căpăta amărâta de subvenţie la care are dreptul prin lege. Pentru subvenţia pe ferme fictive la biserici şi mănăstiri n-a trebuit să se umilească nimeni. Banii au ajuns în conturile lăcaşurilor fără traseul complicat pe care trebuie să-l parcurgă ţăranul fermier.
Preoţi cu funcţii înalte, medici veterinari şi funcţionari ai statului bine plătiţi şi-au dat mâna şi s-au pus pe furat fără niciun fel de jenă sau teamă, dacă nu faţă de lege, măcar faţă de Dumnezeu.
Iar turnătorul Pimen a avut curajul să iasă public şi să spună că s-a pus la cale o mare acţiune de compromitere a Bisericii. Se oare că de data aceasta este prea groasă şi Pimen a simţit cum procurorii îi dau târcoale. Personal cred că arestarea şi încarcerarea escrocului Pimen ar fi un mare act de dreptate pe care şi Dumnezeu l-ar binecuvânta.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia