Jun 15

„Puterea lucrului bine făcut” este deviza de lucru a firmei botoşănene Victor Construct patronată de către omul de afaceri Victor Mihalachi. La sfârşitul săptămânii trecute, acest slogan de firmă a cam fost ironizat de către o parte a presei botoşănene. Ironia a fost generată de lucrarea executată de firma Victor Construct, cunoscută drept spaţiu de joacă pentru copii amenajat pe locul fostelor sere de flori din vecinătatea Parcului „Mihai Eminescu”. Lucrarea a costat în jurul a 10 miliarde lei vechi iar la trei zile de la darea în folosinţă a spaţiului de joacă amenajat, principalele aparate de joacă erau deja degradate în mare parte.
Primăria Botoşani, finanţatorul şi beneficiarul investiţiei, prin vocea primarului Ovidiu Portariuc a lăsat să se înţeleagă că vina ar aparţine directorului Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement care a avut obligaţia de a supraveghea desfăşurarea lucrărilor, învinuindu-l aici pe vechiul său duşman, inginerul Eugen Ţurcanu, cel care între timp a fost ales viceprimarul oraşului.
A mai lăsat primarul Portariuc să se înţeleagă că şi constructorul ar avea o anumită vină, fără însă a preciza în ce ar consta vinovăţia acestuia. Pornind de la declaraţiile primarului, anumite mijloace media au făcut fel de fel de speculaţii, căutând să găsească vină constructorului, fără însă a putea argumenta în ce ar putea consta vinovăţia acestuia.
Realitatea este cu totul alta. Am discutat cu patronul firmei Victor Construct şi l-am întrebat dacă se consideră vinovat cu ceva în degradarea spaţiului de joacă proaspăt amenajat. Victor Mihalachi mi-a relatat că el nu a făcut altceva decât să respecte condiţiile tehnice din proiect. A lucrat cu materialele prevăzute în proiect, a respectat dimensiunile stabilite prin cartea tehnică, dovadă că la recepţia care a avut loc, comisia de recepţie n-a avut nimic de obiectat şi a semnat actul final de preluarea investiţiei de la firma constructoare.
A mai afirmat Victor Mihalachi că un constructor nu poate fi învinuit doar cu gura sau că primarul Portariuc are nişte răfuieli politice cu Eugen Ţurcanu. Spunea Mihalachi că în astfel de situaţii se numeşte o comisie tehnică formată din specialişti în domeniu care să evalueze pagubele şi cauzele producerii lor, stabilind şi o eventuală vinovăţie a constructorului, dacă ea există.
„Primarul Portariuc, care n-a creat nici un loc de muncă din cele promise botoşănenilor caută vinovaţii acolo unde nu sunt. Corect ar fi fost să numească o comisie de specialitate şi după ce avea concluziile acesteia putea să facă declaraţii” este punctul de vedere al lui Victor Mihalachi.
Cauzele degradării acestui spaţiu de joacă par a fi de altă natură. În primul rând că materialele stabilite prin cartea tehnică s-ar părea să nu fie în concordanţă cu suprasolicitarea fizică a rezistenţei lor de către copii. Apoi, spaţiul de joacă s-a deschis fără a exista un supraveghetor care să prevină aglomeraţia copiilor şi să prevină distrugerea mecanismelor de joacă prin suprasolicitarea lor. Despre aceste aspecte însă primarul Ovidiu Portariuc n-a suflat nicio vorbă.
În ce priveşte ironia unor mijloace media la adresa firmei constructoare ce-şi promovează imaginea prin sloganul „Puterea lucrului bine făcut”, există şi aici o explicaţie. Victor Mihalachi va deschide în curând studioul SOMAX Tv, ceea ce va pune în umbră sau chiar elimina de pe piaţă unele mijloace media. Obişnuiţi ca firma Victor Construct să le ofere contracte de publicitate generoase, din momentul în care firma a stopat orice publicitate prin media locală a stârnit şi nemulţumirea celor care s-au trezit că Victor Mihalachi le-a înţărcat Bălaia.
Dacă este să comparăm lucrările pe care firma Victor Construct le are realizate în Botoşani, Suceava, Bucureşti şi alte locaţii din ţară, dacă avem în vedere investiţiile pe care le derulează în momentul de faţă în mai multe oraşe din ţară, fără a fi înregistrate reclamaţii din partea beneficiarilor, sloganul „Puterea lucrului bine făcut” îşi justifică rolul de brand de firmă.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia