Jun 19

N-am fost şi nu sunt fan al actorului Mircea Diaconu pentru simplul fapt că n-am descoperit în el un talent extraordinar, talent care să-l aşeze în galeria marilor actori români, acei monştri sacri ai scenei.
În schimb, am rămas cu un gust amar văzând prostituţia morală la care s-a dedat actorul dominat de dorinţa de parvenire politică. Declarat de Agenţia Naţională de Integritate ca incompatibil pentru funcţia de senator, Diaconu n-a demisionat decât numai atunci când a fost obligat prin hotărâre judecătorească. A părăsit Senatul României în condiţii umilitoare, lipsite de demnitate.
În loc să se retragă din viaţa politică şi să se dedice scenei şi teatrului la care este director, Diaconu a trecut de partea lui Ponta, trădându-i pe liberali, numai pentru a beneficia de sprijinul acestuia să fie votat europarlamentar. Iar Ponta, cu ipocrizia care-l caracterizează, ignorând incompatibilitatea declarată de ANI şi validată de instanţa de judecată completată cu interzicerea dreptului de a mai candida vreo doi ani, a declarat că PSD va susţine candidatura acestuia la europarlamentare ca independent.
Din nou ANI i-a contestat dreptul de a candida, fapt validat şi de Biroul Electoral Central. Numai că Diaconu a atacat decizia BEC la Curtea de Apel Bucureşti, iar mecanismul de control al justiţiei pe care Ponta l-a pus la punct de când este premier şi-a spus cuvântul. Deşi există o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie că Mircea Diaconu nu are dreptul de a candida, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, instanţă unde corupţia este la modă printre judecători, au invalidat decizia BEC şi au decis că Diaconu poate candida.
Urmând modelul PDL, când la alegerile europarlamentare din 2009 au scos-o europarlamentar pe Elena Băsescu asigurându-i un număr de voturi la fiecare secţie de votare, şi Ponta a dat dispoziţie celor din PSD ca un anumit număr de voturi să fie dirijat către Mircea Diaconu. Aşa s-a ajuns ca la nivel de Botoşani, în comunele controlate de primari PSD, Mircea Diaconu să primească voturi de la cetăţeni din cătune unde numele său este total necunoscut.
În urma centralizării voturilor, BEC l-a validat pe Mircea Diaconu drept europarlamentar ales independent. Numai că ANI nu vrea să rămână de fazan. În primul rând că a contestat decizia BEC de validare a mandatului de europarlamentar pentru Diaconu, cerând instanţei de contencios administrativ anularea mandatului pe baza deciziei definitive şi irevocabile a ICCJ prin care actorul a fost declarat incompatibil şi i s-a interzis dreptul de a alege şi a fi ales o perioadă de timp.
În acelaşi timp, ANI a cerut şi Parlamentului European să nu-l valideze europarlamentar pe Mircea Diaconu.
Dacă la instanţele din ţară Ponta poate influenţa deciziile, la nivelul Parlamentului European nu se concepe aşa ceva.  Este de aşteptat ca la nivelul Parlamentului European, comisia de validare să nu-l valideze pe Mircea Diaconu şi să-l trimită acasă.
Dacă va fi aşa, actoraşul nostru va suferi o nouă şi umilitoare înfrângere care ar trebui să-l determine să dispară din viaţa publică.
Numai că dorinţa acestuia de parvenire politică este atât de puternică iar moralitatea sa atât de alterată încât cu acelaşi tupeu acesta va continua să găsească portiţe de a se cocoţa din nou în funcţii publice. Actoraşul Mircea Diaconu face parte din categoria acelor oameni care nu se dau înlături de la nimic atunci când li se iveşte prilejul de a profita în interes personal.
Un astfel de actor, mărunt la caracter, nu poate deveni niciodată un reper moral pentru generaţiile tinere şi nu va putea niciodată să devină o celebritate aureolată cu secvenţe memorabile din viaţa profesională şi personală.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Actoraşul Diaconu şi dorinţa de parvenire”

  1. 1. Dan Says:

    Singura observatie e ca voturile lui Diaconu nu au venit pe filiera PSD. Si-a construit o imagine de om “curat” si o mare parte din electorat l-a crezut.

  2. 2. John Doe Says:

    Exista oameni cinstiti, oameni necinstiti si oameni politici. Exact ca in bancul ala vechi: oameni buni, oameni rai si soferi. La ce sa te astepti? Si oricum cine asteapta ceva de la actuala clasa politica si de la politicieni in general, traieste intr-o mare iluzie.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia