Jun 29

La sfârşitul săptămânii ce tocmai a trecut, premierul Victor Ponta, şold la şold cu Duşa, ministrul Apărării, şi vicepremierul Gabriel Oprea s-au aflat în baza militară a ostaşilor români din Kandahar – Afganistan.
Exact când premierul a fost invitat la masa cazonă organizată în cinstea sa, alarma a sunat că ar fi iminent un atac cu rachete. Cei de la masă s-au trântit pe burtă, inclusiv Ponta şi miniştrii însoţitori, după care au fost conduşi într-un buncăr. După 20 de minute alarma a încetat şi nimeni n-a fost rănit.
Având abilitatea de a stoarce câştig electoral şi din gazele eliminate le oala de la WC, Ponta n-a ratat ocazia de a brava şi a-şi evidenţia curajul de a fi suportat fără teamă pericolul anunţat de alarmă. Ba chiar a şi improvizat pe loc o miniconferinţă de presă explicând reporterilor însoţitori cât de curajos s-a comportat el într-o astfel de împrejurare.
Numai că, cine a făcut armată, citind declaraţia lui Ponta şi relatările reporterilor, va sesiza lesne că totul a fost regizat, adică a fost o alarmă pregătită şi anunţată celor care trebuie să ştie de declanşarea ei. Când se dă o astfel de alarmă, nu te culci pe burtă ci fugi repede la cel mai apropiat adăpost. În cazul lui Ponta, prima reacţie a militarilor trebuia să fie de a-i conduce imediat la buncăr şi nu să-i privească cum se culcă pe burtă.
În situaţie de război, cum este cazul celor din Kandahar, alarmele se declanşează în caz de pericol iminent. Fiind vorba de un atac cu rachete, alarma trebuia imediat urmată de exploziile rachetelor trase de inamic. Pentru că o rachetă odată lansată se duce direct spre ţină şi loveşte explodând.
Bizară a fost şi declaraţia lui Ponta cum că nimeni n-a fost rănit. De vreme ce nici o rachetă n-a căzut peste baza militară era firesc să nu se înregistreze pagube materiale şi umane.
Ce s-a întâmplat în baza militară din Kandahar ar avea două explicaţii. Prima, s-a regizat alarma tocmai pentru a pune într-o lumină favorabilă reacţia premierului Ponta, curajul său, stăpânirea de sine în împrejurări ce-i pot pune viaţa în pericol. Mai direct spus, comportamentul lui Ponta în cazul alarmei îl recomandă ca fiind un bun preşedinte de ţară.
A doua variantă, dacă alarma a fost pe bune, atunci Ponta le-a purtat ghinion militarilor care tocmai se aflau la masă. Şi dacă tot veni vorba de ghinionul pe care-l poartă Ponta, să recapitulăm:
- s-a dus la Eurovizion să se înfrupte din eventualul succes al cântăreţei noastre dar i-a purtat ghinion acesteia care a ocupat în clasament un loc modest, mult prea modest faţă de valoarea sa de cântăreaţă;
- s-a dus la Paris să asiste din tribune la meciul final dintre Simona Halep şi Şarapova, cu scopul vădit de a fi în centrul atenţiei dacă Halep lua trofeul. Halep a piedut finala, semn că ghinionistul Ponta şi-a manifestat din nou forţele malefice.
Iată că nici militarii români din Kandahar n-au scăpat de ghinionistul Ponta, care i-a pricopsit cu o alarmă de atac cu rachete exact când se pregăteau să se înfrupte din bucate.
Să ne ferească Dumnezeu ca la toamnă Ponta să fie ales preşedinte, că atunci ghinionul va lovi întreg poporul român pentru următorii zece ani.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia