Aug 25

Risipa pe care o face în aceste zile premierul Victor Ponta din bugetul public nici conducătorii comunişti n-au îndrăznit s-o facă. Dimpotrivă, conducătorii comunişti, când a venit vorba de bani primiţi pe nedrept de la stat au acţionat cu fermitate şi au recuperat sumele plătite până la ultimul bănuţ. Niciodată în regimul comunist, chiar şi în perioadele prospere, nu s-a pus problema de a se şterge datoriile persoanelor fizice către bugetul de stat.
Iată că premierul Ponta, cu tupeul care caracterizează, risipeşte sume importante din bugetul public iertându-i pe cei care au primit ilegal sume de la bugetul de stat de a le mai restitui . Cică, susţine Ponta, nu face decât să pună în aplicare unul din prerogativele sale de premieri, acela de a acorda amnistii fiscale.
Nu-i contest dreptul premierului de a acorda amnistii fiscale şi nu contest rolul acestor amnistii în deblocarea activităţilor financiare şi stimularea dezvoltării economice. Numai că a anula restituirea către bugetul statului a unor sume primite ilegal nu înseamnă amnistie fiscală. Amnistia operează asupra datoriilor fiscale ale persoanelor juridice şi ale persoanelor fizice întreprinzătoare, datorii ce constau în impozite şi taxe neplătite ani la rând şi care nu mai pot fi încasate.
Ori, Ponta a anulat plata unor sume care au ieşit din bugetul public în condiţii de nerespectare a legii, păgubind astfel bugetul de stat cu peste 100 milioane lei. Evident că toată „amnistia fiscală” are caracter electoral. Practic, Ponta, ştergând datoriile către stat ale pensionarilor şi mamelor aflate în concediul de creştere şi îngrijire a copiilor până la doi ani, a fraudat bugetul public.
În timpul regimului comunist, sumele cu titlu de drepturi băneşti primite ilegal de către persoanele fizice, erau recuperate de la beneficiarul direct în termen de un an iar în termenul de până la trei ani, când intervenea prescripţia, se recuperau de la persoanele vinovate de plăţile ilegale. Acum termenul de prescripţie este de cinci ani. În acest interval de timp, de la beneficiarul direct sau de la funcţionarul vinovat de plata nelegală, sumele trebuie recuperate.
Ce a făcut Ponta?! Pe lângă faptul că a fraudat bugetul cu aceste sume a mai şi iertat de incompetenţă profesională pe acei funcţionari ai statului au efectuat greşit plăţile. Poate că greşelile funcţionarilor în a plăti pensii mai mari decât cele legale nu sunt simple greşeli ci fapte de natură penală comise la ordin politic sau din interese personale. Avem în faţă dovada certă că premierul nu numai că a fraudat bugetul public dar şi-a permis să-i „amnistieze” de răspundere şi pe funcţionarii care au greşit în aplicarea corectă a legii.  Această „amnistie” a incompetenţei funcţionarilor este de fapt un abuz de putere al lui Ponta.
Dacă procurorul general al României n-ar fi soţul verişoarei lui Ponta şi ministrul Justiţiei ruda sa, premierul ar fi fost imediat anchetat şi pus sub acuzare pentru infracţiunile de fraudare a bugetului şi abuz de putere. Nu s-a întâmplat acest lucru şi nu se va întâmpla, lucru bine ştiut de Ponta şi de aici tupeul său de a încălca legile statului în văzul public.
Şi ca tupeul său infracţional să fiue vizibil cât mai intens, Ponta a anunţat că va şterge şi datoriile profesorilor din Valea Jiosului care au primit ilegalk sume de la bugetul de stat. Ponta a fost ales parlamentar în Colegiul Petroşani. Dacă fiecare partlamentar va cere ştergerea datoriilor către bnigetul de stat în colegiul în care a fost ales, atunci devenbim o ţară de „aministiaţşi fiscali” şi cu visteria goală.
Ponta şi-a motivat „amnistia” având în vedere că pensionarii, mamele, profesorii care au primit bani în plus de la buigetul de stat i-au cheltuit şi nu mai au de unde să-i dea înapoi. Urmând logica lui Ponta, de azi înainte să nu mai plătit impozitele şi taxele pe motiv că am cheltuit banii câştigaţi iar Ponta să ne aplice şi nouă „aministia”. De ce să fie pentru dfatornicii către buget unii mumă şi pentru noi, cei care ne achităm datoriile, ciumă?
Cât despre fraudarea bvugetului public, mai exact a banilor celor care muncesc şi aduc venituri statului, a abuzurilor de putere comise, cohorta de bugetari şi pensionari îl vor vota preşedinte şi-l vor aplauda la scenă deschisă. Este cohorta celor care nu trudesc la privat să ştie cât de greu se câştigă banul. Părerea mea!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia