Aug 31

Se pare că Ordonanţa lui Ponta şi Dragnea de a forţa primarii din opoziţie să se înscrie în PSD nu se anunţă a fi prea rodnică. Până astăzi nu s-au produs plecări importante ale preşedinţilor de consiliu judeţean, primarilor şi consilierilor locali din opoziţie spre PSD. La Botoşani bătălia cea mare a PSD este pentru controlul asupra Consiliului Local Municipal Botoşani şi a celor doi viceprimari.
În momentul de faţă primarul Ovidiu Portariuc care este şi preşedintele executiv al Organizaţiei judeţene PSD este legat de mâini şi picioare în a dirija banii din bugetul local acolo unde şi-ar fi dorit pentru că CLM-ul este controlat de o majoritate a opoziţiei, respectiv a Alianţei Creştin Liberale iar cei doi viceprimari sunt tot din opoziţie. Portariuc a încercat în mai multe rânduri să corupă consilierii locali ai opoziţiei, în special cei ai PP-DD şi pe ţărănistul Cornel Furtună, fără reuşite însă.
Exact când era pe punctul de a rupe majoritatea opoziţiei prin a atrage de partea PSD doi consilieri, lovitura, de această dată, a primit-o chiar din partea partidului său. Emiterea Ordonanţei de urgenţă privind migrarea spre alte partide a aleşilor locali i-a permis lui Gheorghe Iavorenciuc să se înscrie în ACL. Preţul cerut sau oferit a fost acela a funcţiei de viceprimar.
Problema care se pune în interiorul ACL este care dintre cei doi actuali viceprimari va fi sacrificat. Se pare că cel sacrificat va fi Eugen Ţurcanu pentru că el este membri PDL iar Iavorenciuc spre acest partid pare să fi migrat.
Dacă Iavorenciuc îl va înlocui pe Eugen Ţurcanu, primarul Portariuc va descoperi că mult mai dulce şi frumoasă era viaţa sa cu Ţurcanu decât cu Iavorenciuc. Duşman înrăit al lui Portariuc încă din prima zi de validare a mandatului său de consilieri local Ecologist, Iavorenciuc l-a monitorizat extrem de dur pe Portariuc şi nu a scăpat nici un prilej de a ieşi în spaţiul public şi a dezvălui actele de corupţie în care numele lui Portariuc apărea în prim plan.
Cu Iavorenciuc pe post de viceprimar, lui Portariuc îi va fi extrem de greu să profite de poziţie şi să atragă capital politic pentru PSD. Cât despre încercările sale de a-şi rotunji veniturile personale şi cele ale PSD-ului pe seama bugetului local, dacă până acum unele i-au reuşit, de acum înainte îi va fi extrem de greu să se poată feri de ochii vigilenţi ai lui Iavorenciuc.
Dacă Portariuc şi-a făcut-o cu mânuţa sa, căutând să controleze opoziţia prin căi oculte şi nu să încerce cu aceasta o colaborare în interesul cetăţenilor, pentru consilierii locali de la sate, oraşe şi municipii am a le da un sfat: Staţi la partidul unde vă aflaţi şi nu vă lăsaţi ademeniţi de fata Morgana pe care v-o arată PSD-ul. Ordonanţa privind migrarea politică are şi o componentă ascunsă, extrem de periculoasă pentru cei care vor migra şi extrem de avantajoasă pentru PSD.
Aleşii care vor trece la PSD vor fi trataţi cu miere până după alegerile prezidenţiale. După aceste alegeri, când Ordonanţa îşi încetează efectul protector, se revine la vechile reglementări care spun că un partid poate retrage sprijinul politic al unui ales al său şi a-l înlocui cu următorul de pe listă.
După alegerile prezidenţiale consilierii care vor migra acum către PSD se vor trezi că li se retrage sprijinul politic şi vor fi înlocuiţi cu candidaţii PSD-ului de pe listele alegerilor din iunie 2012. Practic, PSD îşi pregăteşte terenul de a forma majorităţi prin consiliile locale nu cu aleşi migratori ci cu oamenii săi, care vor lua locul aleşilor care vor avea proasta inspiraţie de a se înscrie în PSD.
Dacă pentru primari nu există decât riscul ca în 2016 să nu mai poată candida pe listele PSD, până atunci putându-şi păstra mandatul, consilierii locali pot fi sacrificaţi oricând va fi nevoie. Aşa că mare atenţie „îndrăgostiţilor” de PSD!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia