Sep 02

Aseară târziu am primit un telefon prin care mi s-a spus că prefectul Costică Macaleţ i-a vizitat luni pe primarii PDL şi PNL din partea de nord est a judeţului pentru a-i convinge să se înscrie în PSD.
Potrivit legii, funcţia de prefect este considerată a fi de înalt funcţionar public şi este independentă de politic.  Acest lucru a fost legiferat de către Guvernul Năstase. Numai că o astfel de decizie este absurdă. Cum îşi poate imagina cineva că un prefect numit de partidul de guvernământ poate fi apoi independent politic când el are misiunea de a înfăptui tocmai politica partidului care l-a numit în funcţie?
Povestea că prefectul este independent politic după numirea în funcţie ţine de adormit copii pentru că dacă eşti om cu mintea întreagă nu poţi crede în aşa ceva. Vechi lider PSD, prefect şi sub Guvernul Năstase, deputat PSD, prefectul Costică Macaleţ are datoria şi obligaţia faţă de partidul care l-a propulsat în aceste funcţii să-i aducă servicii credincioase. Aşa că dacă s-a deplasat pe la primarii din judeţ, cei din opoziţie, pentru a-i recruta la PSD nu trebuie să ne mire şi nici nu poate fi de condamnat politic ci doar în plan moral. Dar există în momentul de faţă în România vreun politician cât de cât moral? Cu certitudine nu!
Totuşi, ştiind că prefectul are o serie de probleme cu soţia care este bolnavă, telefonul primit m-a pus în încurcătură. Eu ştiam că prefectul urma să plece la Bucureşti cu soţia şi deci n-avea cum să umble şi prin judeţ. Mai mult, duminică a fost invitat de primarul din Manoleasa la sărbătoarea zilelor comunei şi Macaleţ n-a onorat invitaţia care putea fi un bun prilej să-i propună liberalului Mihai Mircea să treacă la PSD.
Deşi era o oră târzie de seară, l-am sunat pe primarul de Manoleasa şi l-am întrebat dacă a primit luni vizita prefectului. Nu, n-a fost prefectul pe la el şi nici prin comunele vecine n-a auzit să fi fost.
În schimb, am aflat că Alexandru Boroleanu, consilier PDL i-a propus primarului de Săveni, Relu Târzioru, trecut de la PNL la PSD, să-l primească la PSD că nu va veni cu mâna goală ci va aduce şi restul consilierilor locali. Se pare că Târzioru, care-l cunoaşte pe Boroleanu şi-i ştie activitatea infracţională, l-a refuzat. Aşa că Boroleanu se pregăteşte să se înscrie în PP-DD. Cred că decizia sa este corectă: infractor la infractor trage iar Boroleanu la Dan Diaconescu.
Până la urmă n-am putut stabili dacă prefectul Macaleţ face sau nu recrutări de primari din opoziţie la PSD. Poate astăzi voi afla mai multe!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia