Sep 04

Iedri, premierul Victor Ponta, prin vocea ministrului de Interne Gabriel Oprea, a anunţat că poliţiştii cu studii superioare vor primi un spor de salariu de 25% aplicat la salariul de bază. Este vorba de acei poliţişti care la îndemnul şi încurajarea lui Ponta s-au adunat la Bucureşti într-un alai ce-a pornit din faţa palatului Victoria la Cotroceni şi au strigat la preşedintele Băsescu „Ieşi afară, javră ordinară!”, pentru că în 2009 le-au tăiate o parte din sporurile salariale.
Ponta le-a promis atunci poliţiştilor că dacă vor susţine USL-ul, imediat ce va fi preluată guvernarea în secunda următoare le vor fi restituite toate sumele reţinute de Guvernul Boc şi li se vor acorda toate sporurile tăiate.
Ponta devenit premier în mai 2012 şi de atunci au trecut doi ani şi jumătate fără ca poliţiştii să primească banii promişi. Abia acum, în pragul alegerilor prezidenţiale, poliţiştii au primit restanţele financiare la uniformele de serviciu şi de ieri sporurile de studii.
Numai că Ponta iarăşi a recurs la o discriminare profesională. De ce poliţiştii cu studii superioare să primească un spor bănesc cu titlu de recompensă de studii şi restul bugetarilor, din celelalte instituţii ale statului, nu? Cu ce sunt mai cu moţ poliţiştii care au studii superioare decât ceilalţi bugetari cu studii similare sau poate chiar mai înalte?
Discriminarea practicată de Ponta în rândul bugetarilor se poate întoarce asupra sa şi în loc de un surplus de voturi să se aleagă cu mult mai multe împotrivă.
Tot ieri Ponta a anunţat că reduce impozitul pe stâlp de la 1,5% la 1% iar banii colectaţi vor reveni primăriilor. Este iarăşi o decizie electorală şi populistă. Preşedintele Băsescu i-a demonstrat negru pe al lui Ponta că introducerea acestui impozit începând cu 1 ianuarie 2014 va însemna un blocaj în dezvoltarea economică. Ponta s-a încăpăţinat să susţină că impozitul este binevenit. Acum, că s-a dovedit că România a reintrat în recesiune economică, Ponta vrea să se spele pe mâni de orice răspundere şi pasează încasarea impozitelor către primării.
Numai că problema din complicată devine şi mai complicată. Firmele plătitoare de astfel de impozite au sediul social într-o localitate şi reţele de stâlpi sau clădiri speciale pe întreg teritoriul ţării. Banii se vor duce la primăria unde firma îşi are sediul social iar celelalte primării care au reţele pe teritoriul lor vor fi văduvite de partea lor de venit. De ce nu încasează Finanţele impozitul şi apoi să-l redistribuie la toate primăriile din ţară? Pentru că  Ponta şi Guvernul său vrea să se lepede de acest impozit aducător numai de rele economice, să-i facă pe români să uite cine la iniţiat şi implementat şi toată beleaua să cadă pe primari.
Iată dar că premierul nostru pe lângă că este plagiator şi mincinos mai este şi laş, fugind de răspunderea pentru propriile fapte şi pasând-o în spinarea altora.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia