Sep 08

Despre senatorul PP-DD Cornel Popescu botoşănenii nu mai au veşti. Omul s-a văzut cu mandatul de senator în buzunar şi a dispărut în neantul indiferenţei faţă de alegători, Probabil că va ieşi din acest neant în 2016 la următoarele alegeri parlamentare pentru a încerca să mai trişeze odată şi să mai taie frunza la câini patru ani prin Parlament, pe banii fraierilor de alegători.
Duminică după amiază, aşa cum s-a anunţat prin presa locală, la Schitul Maici din comuna Cristeşti s-a sfinţit o troiţă şi Casa de oaspeţi cu ocazia comemorării a 400 de ani de existenţă a schitului. Multă lume s-a adunat pentru a asista la slujba de sfinţire la care a participat şi I.P.S.Teofan, mitropolitul Moldovei.
La sfârşitul slujbei, preotul paroh a împărţit diplome de vrednicie celor care au participat cu bani sau ajutoare materiale la ridicarea troiţei. A urcat pe scenă inginerul Ovidiu Daniliuc, cunoscut constructor botoşănean, fost asociat la firma DOC – DOVA dar şi omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru de la Electroalfa.
Aflat în public, senatorul Cornel Popescu s-a bucurat de un anonimat deplin, el nefiind poftit de preot să ocupe un loc de cinste în timpul slujbei şi nici nu i-a făcut remarcată prezenţa. La sfârşitul slujbei credincioşii s-au rugat la moaştele Sf. Sila, un pustnic care s-a nevoit prin zonă, apoi a fost stareţ la Sihăstria Putna şi pe care Biserica Ortodoxă l-a canonizat.
Solicitat de soţie să plece spre casă, Cornel Popescu, cu o voce  înţepată. I-a răspuns că mai întâi vrea să se roage şi el la moaştele Sf. Sila.
Faptul că a vorbit cu soţia pe un ton ceva mai ridicat a atras atenţia celor din jur care, cum se obişnuieşte pe la ţară, au început să întrebe cine-i bărbosul. Cineva a răspuns curioşilor că este senatorul Cornel Popescu, ceea ce a cam dezamăgit, curioşii aşteptându-se să fie vorba de o persoană mai importantă.
Aşa se întâmplă celor care umblă cu nasul pe sus şi nu-i mai văd pe cei din preajmă. Iar faptul că Popescu este senator nu mai impresionează. S-au convins şi botoşănenii că actualul Parlament  poate fi interesant doar prin numărul parlamentarilor infractori şi alţi profitori, adică acei ticăloşi care formează actuala clasă politică. Ne vom reîntâlni cu o parte dintre ei şi la alegerile din 2016, dacă până atunci nu-i va culege DNA-ul.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia